پخش زنده
امروز: -
کشت و فرآوری گل محمدی خوی، طلای خوشرایحه شمالغرب، یکی از ظرفیتهای بالقوه شهرستان خوی برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، بیش از ۶۵۰ تن گل محمدی از مزارع خوی برداشت می شود محصولی اقتصادی و کمآببر که در آستانه همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری، توجه ویژهای را به ظرفیتهای کشاورزی این شهرستان از جمله گل محمدی، عسل و تخم آفتابگردان جلب کرده است.
هر صبح در مزارع خوی، گلهایی چیده میشوند که تنها عطرشان نیست که فضا را پُر میکند، بلکه فرصتی هستند برای توسعه اقتصادی منطقه. گل محمدی، یا آنگونه که بومیان آن را مینامند "قیزیلگول"، این روزها به محور اصلی کشت گلخانهای و سنتی خوی تبدیل شده است.
مهندس علی اصغر امینی مدیر جهاد کشاورزی خوی گفت:امسال از ۱۵۰ هکتار باغ گل محمدی در خوی، بیش از ۶۵۰ تن گلتَر برداشت شده؛ محصولی که ضمن نیاز اندک به آب، از ارزشافزوده بالایی برخوردار است اکثر این گلها در همان منطقه به روش سنتی و نیمهصنعتی گلابگیری میشوند.
بنا به اعلام مسئولان، پیشبینی میشود امسال بیش از یک میلیون لیتر گلاب در خوی تولید شود.
با اینکه بخشی از این تولیدات به کشورهای منطقه صادر میشود، اما فعالان این حوزه بر این باورند که نبود صنایع تکمیلی و زنجیره کامل فرآوری، مانعی جدی بر سر راه بهرهبرداری اقتصادی کامل از این محصول است.
در آستانه برگزاری همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری استان آذربایجانغربی در ۲۲ خرداد در ارومیه، ظرفیتهای کشاورزی خوی از جمله گل محمدی، عسل و تخم آفتابگردان به عنوان طرحهای پیشنهادی سرمایهگذاری معرفی شدهاند.
مهندس مردانی کارشناس مسئول باغات جهاد کشاورزی شهرستان خوی میگوید با سرمایهگذاری در فرآوری، بستهبندی صادراتمحور و توسعه برندها، میتوان زمینه اشتغال و صادرات پایدار این محصولات را فراهم کرد.
گل محمدی در خوی، تنها یک گیاه معطر نیست؛ اینجا، قیزیلگول، عطر سرمایهگذاری گرفته است.