• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۳۸۵۹۴
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۱
سیاسی » مجلس

اما و اگرهای اصلاح قانون کنکور

عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد انتقاد برخی از نمایندگان مجلس و کمیسیون آموزش است.

اما و اگرهای اصلاح قانون کنکوربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، احمدحسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با برنامه «رادیو گفتگو» با اشاره به اصلاح قانون کنکور در مجلس گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنکور ۶۰ درصد آزمون و ۴۰ درصد شرط معدل درنظر گرفته شده است که این مصوبه مورد انتقاد برخی از نمایندگان مجلس و کمیسیون آموزش است.

مجری: سالهاست که مسئله کنکور و تغییرات آن مطرح است و دوباره این موضوع داغ شده، این طرح در مجلس شورای اسلامی در چه مرحله‌ای است؟
فلاحی: دانش آموزان کنکوری و خانواده‌هایشان در فضای مجازی درخصوص مصوبه‌ شورای انقلاب فرهنگی نمایندگان را بسیار مورد خطاب قرار می‌دهند. بحث کنکور سال‌هاست که دغدغه مردم شده و باید اصلاحاتی در موضوع کنکور صورت می‌گرفت، اما همان‌طور که قبلاً هم در کمیسیون مطرح بود، اینکه به چه صورت کنکور باید اصلاح شود، نظرات مختلفی وجود دارد، ولی با ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصویب مصوبه‌ای مقرر شد که از سال ۱۴۰۲ طرح عملیاتی شود.

طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنکور ۶۰ درصد آزمون و ۴۰ درصد شرط معدل درنظر گرفته شده است که این مصوبه مورد انتقاد برخی از نمایندگان مجلس و کمیسیون آموزش است.

مجری: به چه دلیل؟
فلاحی: به این دلیل که ممکن است با اجرای این مصوبه عدالت آموزشی خدشه‌دار شود. قطعاً وقتی شرط معدل را بیان می‌کنیم باید برای همه دانش‌آموزان شرایط رقابت برابر را فراهم کنیم. دانش‌آموزی که در مدارس غیرانتفاعی تحصیل می‌کند و یا معلم خصوصی دارد با دانش‌آموزی که در مدارس دولتی یا مناطق محروم تحصیل می‌کند از نظر آموزشی برابر نیستند. در دو سال گذشته با کمبود معلم روبرو بودیم، بحث کرونا را داشتیم، برخی کلاس‌های درس با ۴۳ یا ۴۵ دانش‌آموز برگزار می‌شود.
وجود شرط معدل در مصوبه شورای انقلاب فرهنگی یکی از ایراداتی است که مورد نقد نمایندگان است و در مصوبه شورای انقلاب فرهنگی این موضوع باید جدی گرفته می‌شد.
نکته بعدی در این است که در موضوع ۴۰ درصد شرط معدل، رقابت در دروس عمومی به دلیل آنکه تخصصی نیست کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، در صورتی که همین دروس عمومی مبنا و ریشه بسیاری از دیدگاه‌های تصمیم‌گیری و شخصیت‌سازی فرد متخصص ما در آینده است.
این دو اشکال عمده است که مورد بحث و اختلاف نظر نمایندگان مجلس است. با توجه به اینکه هم‌اکنون آموزش و پرورش با کمبود ۲۶۰ هزار معلم روبرو است. ۵۰ هزار نیروی پشتیبانی کم دارد و امکانات کمی در کشور داریم.  

مجری: پیشنهاد جایگزین کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس چه است؟ 
فلاحی: باید نشست مشترکی درخصوص این مصوبه بین کمیسیون آموزش مجلس و شورای انقلاب فرهنگی گذاشته شود، که آیا امکان اصلاح وجود دارد یا خیر؟ اعضای کمیته آموزش عالی کمیسیون متولی این بخش شدند و موضوع را دنبال می‌کنند. اما پیشنهاد ما حذف کنکور و اصلاح کنکور به همین سادگی نیست. ما نیاز به یک اصلاح اساسی داریم.
برخی معتقدند این کار ممکن است ۱۲ سال طول بکشد. من نمی‌گویم ۱۲ سال یا ۱۰ سال، کمتر امکان پذیر است ما خیلی از سرفصل‌ها را باید در آموزش و پرورش اصلاح کنیم، خیلی از بحث‌های مازاد را باید حذف کنیم، وقت دانش آموزان را بیهوده تلف نکنیم. شاید ۱۲ پایه در برخی از کار‌های کارشناسی که صورت گرفته امکان تغییر به ۹ پایه باشد و نیاز نباشد ۱۲ پایه دانش آموزان را در مدارس معطل کنیم.
باید روی این موضوعات کار کارشناسی انجام گیرد تا ایرادات طرح برطرف شود و اگر امکان دارد طرح را یک سال دیگر به تأخیر بیندازند هرچند که این موضوع ابلاغ شده است و می‌شود امسال را به صورت آزمایشی اعلام کنند تا یک تصمیم بدون اشکال گرفت و مسیر درست سنجش علمی را طی کنیم.

مجری: با توجه به آنچه شما فرمودید این قصه سر دراز دارد. به نظر شما این اصلاحات به کنکور ۱۴۰۲ خواهد رسید؟
فلاحی: اکنون این مصوبه ابلاغ شده است.


مجری: یعنی قانون ۴۰ و ۶۰ باید اجرایی شود؟
فلاحی: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قطعی و رئیس جمهور ابلاغ کرده و قرار است اجرایی شود. منتها اعلام شد که امسال کنکور در دو مرحله برگزار شود. عرض بنده این است این نشست می‌تواند پیشنهاد دهد که طرح به صورت آزمایشی اجرایی شود یا در صورت امکان به تأخیر بیندازند تا این نگرانی‌ها را برطرف کنند.  

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۹
لغو کنید شما را به خدا قسم .
ما کنکوری های ۱۴۰۲ موش آزمایشگاهی این طرح سراسر ظلم نیستیم که بخواهید یکسال آزمایشی اجرایش کنید این همه صحبت و انتقاد در مورد این طرح شنیدیم حالا زمان عمل رسیده لطفا هر چه سریع تر رسیدگی کنید.
لطفا این فساد رو لغو کنید بابا تا کی مگه ما چه گناهی کردیم واقعااا واقعا که باید این همه استرس بکشیم ؟ کنکور به روال عادی خود بسیار عالی تر بوده بابا بس کنین دیگه مجلس هر چه سریعتر تکلیفمون رو روشن کنید این طرح واقعا سراسر ایراد و ابهام است و تا الان هم آیین نامه درستی ازش ندادن بیرون فقط این روز و آن روز میکنن که همه اینها نشان از نبود زیر ساخت دارد......
لطفا این فساد رو لغو کنید بابا تا کی مگه ما چه گناهی کردیم واقعااا واقعا که باید این همه استرس بکشیم ؟ کنکور به روال عادی خود بسیار عالی تر بوده بابا بس کنین دیگه مجلس هر چه سریعتر تکلیفمون رو روشن کنید این طرح واقعا سراسر ایراد و ابهام است و تا الان هم آیین نامه درستی ازش ندادن بیرون فقط این روز و آن روز میکنن که همه اینها نشان از نبود زیر ساخت دارد... اگر عدالت امام علی باشد که باید لغو کنید...
من به عنوان یک تغییر رشته ای واقعا نمیدونم چیکار کنم هر دفعه نظراتتون تغییر کرد مگه الکیه برای من و امثال من که تا حالا امتحان نهایی ندادن توی این مدت سوابق تحصیلی درست کنن حالا استرس و فشارای عصبی ای که بهمون آوردین بماند
مگه ما موش آزمایشگاه هستیم که یک سال به طور ازمایشی اجراکنیید؟؟؟
بیشتر از این رو اعصاب ما راه نرید
مصوبه رو لغو کنید
ما از روی قانون و منطق و احترام به این مصوبه اعتراض کردیم اما انگاری فایده نداره وقتی به حرف ما جوانان(اینده سازان این مملکت) توجه نمیشه فردا روزی نیاید بگید ما اغتشاشگریم
این رو بدونید اگه این مصوبه اجرا بشه و حقی از ما مناطق محروم ضایع بشه ساکت نمیشینیم حتی توی کف خیابون و به قیمت جونمون از حقمون دفاع میکنیم
به خدا ما هموطنتون هستیم، توی این یکسال روحو روانمون به فنا رفته، خواهش میکنم لغوش کنین
توروخدا این مصوبه ناعادلانه رو لغو کنیییید
کنکوری های که مخالف این طرح هستند کسانی ند که فقط با درصد های عمومی بالا میخان قبول بشن و ترسشون فقط دروس تخصصیه با این طرح حق ب حق دار میرسه و کسانی که لیا قتشو دارن رشته های تاپ قبول میشن
نظر شما
آخرین اخبار
فرهنگ سازی مالیات آبادانی به دنبال دارد 
صیانت از وفاق ملی وظیفه همه مسئولان است
احداث ۶۰ کیلومتر راه روستایی در سراب
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی