• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۵۲۲۱
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۹
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

پرداخت تسهیلات با رفع موانع سرعت می‌گیرد

وزیر جهاد کشاورزی از سرعت گرفتن پرداخت تسهیلات با رفع موانع خبر داد و گفت: بدهی و چک برگشتی مانع از دریافت تسهیلات نیست.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی صبح امروز در «همایش ملی نقش تشکل‌های بخش کشاورزی و صنعت غذایی در گام دوم انقلاب»، گفت: نقش وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌ها نقش بسیار قوی و فعالی است و تا جایی که می‌شود باید در حوزه تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها کار انجام دهیم و به عبارتی به آن‌ها اجازه دهیم تا نقششان را در بخش کشاورزی اجرایی کنند.

وی افزود: از زمان عضویت در کمیسیون کشاورزی مجلس تا هم‌اکنون عقیده دارم که باید در بخش کشاورزی که مردمی‌ترین و خصوصی‌ترین بخش اقتصادی ایران است نقش اساسی را به خود تشکل‌ها، تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها بدهیم.

ساداتی نژاد یادآور شد: تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها به دلیل اینکه برخاسته از بدنه هستند بهتر، دقیق‌تر و منظم‌تر می‌توانند رسالت خود را در نظم‌بخشی و ساماندهی در امورات مختلف و رفع مشکلات پیش ببرند.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح مردمی سازی یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در بخش سوم این طرح قرار داریم که به تولیدکنندگان ما مرتبط است.

وی بابیان اینکه قبل از اجرای طرح با همه‌ی اتحادیه‌ها و تشکل‌ها در وزارت جهاد کشاورزی جلسات مختلفی در این خصوص برگزار کردیم، گفت: جوانب مسئله سنجیده شده و دغدغه‌های اتحادیه‌ها و تشکل‌ها شنیده و برنامه‌ریزی‌های موردنیاز انجام‌شده و در حال حاضر با سماجت و قدرت پیگیر اجرای آن هستیم.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی سرمایه در گردش و خرید محصول مازاد دو مسئله اصلی بوده که تشکل‌ها قبل از اجرای طرح گفته بودند که برای آن با همراهی تشکل‌ها برنامه‌ریزی شد.

وی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت در حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه به تولیدکنندگان در خصوص رفع دو دغدغه عنوان‌شده است، گفت: در حال حاضر معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی بنده به‌صورت روزانه در بانک کشاورزی مستقر است؛ البته دریافت تسهیلات از بانک سختی‌ها خود را دارد و انصافاً بانک کشاورزی تا به امروز تمام تلاش خود را کرده که پرداخت تسهیلات را سرعت ببخشد.

۲۵ هزار نفر تا شب گذشته تسیهلات دریافت کردند

وی تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار ۲۵ هزار نفر تا شب گذشته توانستند تسهیلات را ظرف دو هفته از زمان آغاز پرداخت تسهیلات دریافت کنند.

ساداتی نژاد از مهم‌ترین موانع برای اجرای این طرح و دریافت تسهیلات را قانون چک عنوان کرد و گفت: در قانون چک می‌گوید که اگر کسی دارای چک‌های برگشتی باشد نمی‌تواند تسهیلات دریافت کند بنابراین باید از این بند قانونی عبور می‌کردیم و توانستیم برای آن مصوبه بگیریم و از روز شنبه (۲۱ خرداد) ابلاغ‌شده که بدهی و چک برگشتی مانع از دریافت تسهیلات نیست.

وی افزود: بانک کشاورزی تمام توان خود را در این زمینه به کار گرفته و کارکنان آن در روز‌های تعطیل نیز پای‌کار هستند و امیدواریم این هفته تسهیلات با سرعت بیشتری پرداخت شود.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با مازاد تولید نیز، گفت: بخش‌های مربوطه ازجمله بخش خصوصی جمع‌آوری مازاد محصول را پیگیری می‌کند و هرکجا کمبودی بوده مجموعه‌های مرتبط ما از پشتیبانی امور دام تا تعاونی مرکزی روستایی ایران اقدام به جمع‌آوری محصول مازاد می‌کنند و تا انتها کار نیز ادامه دارد.

به گفته وی، خرید مرغ منجمد مازاد از ۲ هزار تن در روز که قبلاً خریداری می‌شد به ۸۰۰ تن مرغ منجمد در روز گذشته رسید. تخم‌مرغ‌های مازاد نیز به همین صورت خریداری می‌شود.

خرید قراردادی در دستور کار است

ساداتی نژاد تصریح کرد: خرید قراردادی هم در دستور کار است که این مهم را استمرار می‌دهیم و در این خصوص به کمک اتحادیه و تشکل‌ها حرکت می‌کنیم.

کشاورزی قراردادی در تمام گندمزار‌های کشور

وی بابیان اینکه کشاورزی قراردادی از مأموریت‌های مهم امسال وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: درخواست دارم در این خصوص اتحادیه‌ها و تشکل‌های مربوطه کمک کنند؛ ما امسال تلاش داریم در حوزه گندم اقداماتی که از سنوات گذشته به‌جامانده را پیش ببریم و نیازمند حضور بخش خصوصی در این حوزه هستیم، زیرا نیازمند ۳۰ همت نقدینگی است.

وی بابیان اینکه امید میرود با حضور بخش خصوصی بتوانیم کل گندمزار‌ها را تحت پوشش کشاورزی قراردادی درآوریم، گفت: در کشت قراردادی کشاورز ما دغدغه نخواهد داشت و نهاده خود اعم از کود، سم بذر و بیمه را دریافت میکند و در انتها و پس از برداشت محصول ما بتوانیم با وی تسویه کنیم.

وی بابیان اینکه کشت قراردادی مخصوص گندم نیست، از شرکت‌های بزرگ و فعالان حوزه کشاورزی خواست کشاورزی قراردادی در همه بخش‌ها را توسعه دهند.

وی افزود: ما در حال حاضر کشت قراردادی را در گندم انجام می‌دهیم و انتظار داریم کارخانجات آرد، ماکارونی و صنایع غذایی این فعالیت را انجام دهند.

ساداتی نژاد افزود: انتظار داریم در گل محمدی نیز شرکت‌های گلاب و اسانس گیری و این صنعت؛ کشاورزی قراردادی را انجام دهد و کشاورز بداند مشتری محصول خود چه کسانی است و در کود، سم و سایر مسائل و مشکلات کشاورر را رفع کنند. در گیاهان دارویی کشت قراردادی حایز اهمیت است.

وی گفت: هر کاری که در بخش دولتی انجام دهیم با ضریب ۱۰ برابر و بازمان یک‌دهم تشکل‌ها و اتحادیه‌ها آن را مطلوب‌تر، بهتر و با سرعت بیشتر انجام می‌دهند. امیدواریم آنچه را که در ذهن داریم بتواند زودتر در حوزه واگذاری بازار به اتحادیه انجام شود و اتحادیه‌ها نیز بتوانند میدان‌داری دقیق و درستی در این حوزه‌ها داشته باشند.

بزرگ‌ترین حمایت از مصرف‌کننده درواقع حمایت از تولیدکننده است

ساداتی نژاد یکی از دلایل نگرانی واگذاری بازار به بخش خصوصی را دغدغه تفاوت قائل شدن بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان عنوان کرد و افزود: ما عقیده داریم که بزرگ‌ترین حمایت از مصرف‌کننده درواقع حمایت از تولیدکننده است؛ زیرا وقتی تولیدی نباشد عملاً قیمت‌گذاری معنا ندارد.

وی عنوان کرد: در واگذاری بازار به تشکل‌ها نیز برخی احساس می‌کنند ممکن است تشکل‌ها از تولید حمایت کنند و مصرف‌کننده جا بماند، اعتقاد ما این نیست اگر تشکل به سمت تولیدکننده تنها فکر کند محصولش در بازار به دلیل قیمت مشتری نخواهد داشت که باعث افت قیمت است؛ مصرف‌کننده و تولیدکننده در کنار هم‌معنی پیدا می‌کند و تشکل‌های ما این را می‌دانند.

ساداتی نژاد یادآور شد: در اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها تولیدکننده و مصرف‌کننده با سود کم یا با کف قیمت در کنار هم از این گردنه عبور کنند؛ یک مواظبت دوطرفه نیاز است تا بازار شرایط خود را به‌صورت پایدار داشته باشد.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: امیدواریم در گام دوم انقلاب که نقش اتحادیه و تشکل‌ها در همه وجوه نقش برجسته‌ای است ما نیز بتوانیم وظایف خود را در قبال این نقش به‌خوبی ایفا کنیم و با واگذاری وظایف به اتحادیه‌ها و ایجاد اعتماد متقابل سرعت رشد و تعالی و به‌خصوص حرکت به سمت رشد و فناوری در حوزه کشاورزی و اقتصادی و تجاری شدن کشاورزی را باهم رقم بزنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احداث ۶۰ کیلومتر راه روستایی در سراب
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
خرید تضمینی بیش از ۸۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار شمال غرب تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی