• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۹۳۲۲
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۰
بین الملل » آفریقا
راشاتودی

جنگ آمریکا در سومالی به بهانه مبارزه با تروریسم

۲۵ درصد از تروریست‌های خارجی که برای الشباب در سومالی می‌جنگند، اتباع انگلیسی هستند.

پیامدهای جنگ آمریکا ضد تروریسم؛ این بار در سومالیبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشاتودی، آمریکا برای کمک به ملت‌ها به دیگر کشور‌ها لشکرکشی نمی‌کند. این گزارش می افزاید بررسی پیامد‌های جنگ آمریکا ضد تروریسم که در پی حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی آغاز شد، نشان دهنده‌ی آن است که واشنگتن هرگز با قصد و نیت بشردوستانه و برای کمک به ملت‌ها به دیگر کشور‌ها لشکرکشی نمی‌کند. ریچارد مدهرست، خبرنگار سوری تبار انگلیسی با اشاره به اینکه سومالی، کشوری در شرق آفریقا، سال هاست صحنه حضور نظامیان ارتش آمریکا به بهانه‌ی جنگ ضد تروریسم بوده است، گفت: ارتش آمریکا ادعا می‌کند برای جنگ با گروه الشباب وابسته به گروه تروریستی القاعده در سومالی حضور دارد. این در حالی است که نظامیان آمریکا در افغانستان هم با گروهی تروریستی می‌جنگیدند که واشنگتن در پایه گذاری و ایجاد آن نقش بسزایی داشت. در همین حال، گفته می‌شود نزدیک به ۲۵ درصد از تروریست‌های خارجی که هم اکنون برای الشباب در سومالی می‌جنگند، اتباع انگلیسی هستند. دولت آمریکا، همچون دیگر نقاط جهان، برای آنکه بهانه و دستاویز لازم را برای حضور ارتش این کشور و بمباران سومالی بدست آورد، با توسل به نیرنگ‌های رسانه‌ای، حضور الشباب در سومالی را برای منافع واشنگتن خطرناک توصیف کرد.

 

وی افزود: ابتدا جورج بوش پسر، نیروی زمینی ارتش آمریکا را به سومالی فرستاد و سپس باراک اوباما، جنگ پهپادی را در آن کشور براه انداخت و دونالد ترامپ هم حملات پهپادی را ضد سومالی شدت بخشید. آمریکا ادعا می‌کند بیشتر افرادی که در این حملات کشته می‌شوند تروریست هستند و غیرنظامی در میان آنان نیست. اما باور این ادعا دشوار است چرا که از دیدگاه نظامیان ارتش آمریکا، هر جنبنده‌ای در خاک سومالی، تروریست به شمار می‌آید. پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) این جنایات را در سراسر جهان مرتکب می‌شود و سپس نقش قربانی را بازی می‌کند و با پرداخت هزینه‌های سرسام آور، فیلم‌هایی می‌سازد که در آن جای شاکی و متهم عوض شده است؛ و اینگونه افکار عمومی آمریکا را فریب می‌دهد تا همچنان از دلار‌های مالیاتی شان برای جنگ افروزی و ماجراجویی در دیگر کشور‌های دنیا بهره‌مند شود. به همین ترتیب هنگامی که دولت ترامپ پیشتر در سال جاری میلادی، نظامیان آمریکا را از سومالی خارج کرد در واقع آن‌ها را به پایگاه‌های نظامی دیگری منتقل ساخت که در همان نزدیکی در جیبوتی و کنیا واقع شده اند و حملات شان را از آنجا طراحی و اجرا می‌کنند.


بنابر اعلام سازمان ملل  بیش از دو و نیم میلیون نفر از مردم سومالی بر اثر اشغال سومالی آواره شده اند
جنگ آمریکا در سومالی به بهانه مبارزه با تروریسمریچارد مدهرست ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد دخالت نظامی و اشغال سومالی از سوی ارتش آمریکا نه تنها به برقراری امنیت و ایمنی در آن کشور کمکی نکرد بلکه مردم بیش از پیش در معرض خطر قرار گرفته و فقیرتر شدند. موسسه بروکینگز در پژوهشی اعلام کرد: «در سال ۲۰۱۰ میلادی تنها ۵۰ گروه مسلح در سومالی فعالیت داشتند، اما شمار این گروه ها، پنج سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۵ با افزایش سه برابری به بیش از ۱۵۰ گروه مسلح رسید. همچنانکه دامنه‌ی تجاوز و اشغالگری ارتش آمریکا از عراق به سوریه و از افغانستان به پاکستان گسترش پیدا کرد، جنگ در سومالی هم به این کشور محدود نشد و کنیا را هم درگیر ساخت. گروه الشباب بیش از ۱۵۰ حمله تروریستی را در کنیا طراحی و اجرا کرد. تنها در سال ۲۰۱۵ در حمله به دانشگاهی در کنیا ، دست کم ۱۴۷ نفر جان باختند. بنابراین دخالت نظامی آمریکا در سومالی نه تنها به برقراری امنیت در آن کشور کمکی نکرد بلکه همسایگانش را نیز تحت تاثیر قرار داد. در یک دهه‌ی گذشته، صد‌ها هزار نفر از مردم سومالی، این کشور را به علت جنگ و قحطی ترک کرده و به کشور‌های همسایه گریخته اند.

 

او گفت: سازمان ملل اعلام کرده دست کم ۷۵۰ هزار تبعه‌ی سومالی هم اکنون به کشور‌های همسایه پناه آورده اند و بیش از دو و نیم میلیون نفر هم در داخل آن کشور آواره شده اند. شمار مهاجران و پناهجویان سومالیایی در مقایسه با سال ۱۹۹۰ میلادی با افزایشی دوبرابری به بیش از دو میلیون نفر افزایش یافته است. برنامه توسعه‌ی سازمان ملل می‌گوید میزان فقر در سومالی در مقایسه با سال ۱۹۶۰ میلادی به شدت افزایش یافته و بیش از ۷۰ درصد کودکان در آن کشور هم اکنون زیر خط فقر قرار دارند. کشور آفریقایی سومالی پس از چندین قرن استعمارگری انگلیسی‌ها و چندین دهه دخالت و حضور نظامی ارتش آمریکا، هم اکنون در وضعیتی این چنین اسفناک به سر می‌برد. اوضاع در سومالی هیچ ارتباطی با اقدامات بشردوستانه یا ضد تروریستی دولت‌های غربی ندارد بلکه علت اصلی حضور و اشغالگری آمریکا همان است که امپراطوری‌های ایتالیا و انگلیس در پی آن بودند و تنها می‌خواستند منافع اقتصادی و راهبردی خودشان را تامین نمایند.

 

گرفتاری سومالی نتیجه‌ی طرح‌های امپریالیستی دولت آمریکا است

وی تصریح کرد: سومالی در دماغه‌ی خلیج عدن واقع شده و دروازه‌ی ورودی به دریای سرخ به شمار می‌آید. بسیاری از کشتی‌های باربری، نفت کش‌ها و ناو‌های دیگر کشور‌های جهان باید از آب‌های سرزمینی سومالی بگذرند و کالا‌های ارزشمندی را به کشور‌های غربی منتقل کنند. این کشور همچنین دارای ذخایر سرشار اورانیوم و نفت است و در سایه‌ی جنگ نیابتی کشور‌های غربی در سومالی و دیگر کشور‌های آفریقایی با هدف دست اندازی و تصاحب منابع سرشار آنان هیچگاه پایان نخواهد داشت. مشاوران نظامی ارتش آمریکا در ۵۰ کشور از ۵۴ کشور آفریقایی حضور دارند، اما حتی جنگ طلبان تشنه به خون و نومحافظه کارانی همچون سناتور لیندسی گراهام و سناتور چاک شومر هم در سال ۲۰۱۷ ادعا کردند از حضور دست کم هزاران نظامی آمریکایی در کشور نیجریه بیخبر هستند. گرفتاری سومالی در نتیجه‌ی طرح‌های امپریالیستی و بی پایان دولت آمریکا بوجود آمده و محصول به اصطلاح جنگ واشنگتن ضد تروریسم است و نشان می‌دهد که همه‌ی این مسائل به کجا خاتمه پیدا می‌کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)