• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۹۵۶۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۷
سیاسی » سیاست خارجی
گفتگوی ویژه؛

نگرانی برای آینده سیاسی لبنان وجود ندارد

کارشناس مسائل غرب آسیا درباره تحولات لبنان گفت: استعفای نخست وزیر و حتی رئیس جمهور, مسبوق به سابقه است و هیچگونه نگرانی برای آینده سیاسی لبنان وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیدرضا صدرالحسینی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما درباره علت استعفای نخست وزیر لبنان افزود: نقش فشار خارجی به ویژه حضور رئیس جمهور فرانسه در ارتباط با استعفای تعدادی از وزراء و آقای «حسن دیاب» می تواند ارتباط مستقیمی داشته باشد.
وی ادامه داد: واقعیت این است که مجموعه نظام سلطه و غربی ها علاقمند هستند یک لیبی دیگر در یکی از ژئوپولیتیک ترین نقاط غرب آسیا یعنی در منطقه لبنان ایجاد کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای صدرالحسینی افزود: این موضوع مربوط به موضوع امروز و دیروز و انفجار اخیر لبنان نیست بلکه موضوعی است که از یک سال پیش, مجموعه مثلث عبری، عربی و غربی به این نتیجه رسیدند.
وی ادامه داد: از نظر غرب، آمريکا و رژيم صهيونيستي خط مقدم جبهه مقاومت یعنی لبنان نباید آرامش داشته باشد و آن ها در یک طرح کاملا منسجم برای بی قدرت سازی و خلاء قدرت و ایجاد آشوب و لیبی سازی درمنطقه در حال کار هستند اما مقاومت های متعددی در حوزه مردمی در طول یک سال گذشته انجام شد .
او با اشاره به اینکه سفر مکرون بدون اجازه آمریکایی ها انجام نشد, اضافه کرد: همه قضایایی که در طول یک هفته گذشته مشاهده می کنید که با فشردگی خاص و حضور مکرون همراه است نشان می دهد فرانسوی ها در پی بازگشت استعمار فرانسه به لبنان هستند تا فضایی را فراهم کنند و از این خلاء قدرت, ماهی دلخواه خود را بگیرند.
آقای صدرالحسینی با اشاره به سخنان نخست وزیر لبنان در متن استعفایش گفت: آقای ”دیاب“ دست پاک بود و اقداماتی رابرای مقابله با فساد انجام داد.
وی با بیان اینکه نظام سلطه، دنباله هایی را در داخل لبنان دارد، افزود: آن ها به قدری فشار را زیاد کردند که از دو روز پیش، تعدادی از وزراء و ساعاتی پیش، نخست وزیر لبنان هم مجبور به استعفا شد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه مجموعه غرب، مردم و شرایط کنونی لبنان را نمی شناسند, گفت: سخنان مکرون، سقف آرزوها و خواسته های آن ها بود.
وی افزود: مجموعه رسانه هایی که حضور مکرون را در مناطق مختلف لبنان پوشش دادند, دایره های متعدد امنیتی را نشان ندادند. مکرون در شدیدترین شرایط حفاظتی وارد لبنان شد و از او مراقبت کامل می شد به رغم اینکه تلاش می شد صدای هیچ مخالفی به مکرون نرسد اما فیلم ها و عکس هایی از مخالفت مردم باحضور او منتشر شد.
اقای صدرالحسینی اضافه کرد: مکرون آمد تا ابراز قدرت کند و کلید واژه و رمز آشوب را ایجاد کرد و بلافاصله پس از رفتن او اتفاقاتی از جمله حمله به سفارتخانه ها رقم خورد.
وی ادامه داد: مکرون در قالب یک رئیس دولت قرن های 17 و 18 وارد لبنان شد و نه در قالب رئیس جمهور قرن بیست و یکم و او احساس کرد یکی از استان های کشورش را بازدید می کند و حرف های او خدشه به حاکمیت ملی لبنان بود.
آقای صدرالحسینی افزود: مردم لبنان اجازه نخواهند داد که دولت فرانسه در آینده آن ها دخالت کند و حاضر نیستند استقلال کشور را به پای مکرون، قربانی کنند.
سید هادی سیدافقهی کارشناس مسائل غرب آسیا نیز کفت: آقای «حسن دیاب» نخست وزیر لبنان می دانست که با مشکلات عدیده، سنگین و بسیار پیچیده روبرو خواهد بود.
وی با بیان اینکه یک سیستم بسیار آلوده در ابعاد مختلف، مافیای قدرت، مافیای مالی و اقتصادی، فساد اداری و مالی در لبنان وجود دارد، ادامه داد: اصولا سازه حاکمیت در لبنان, بسیار شکننده است و بحث طایفه گرایی و سهم گرایی وجود دارد.
آقای سیدافقهی اضافه کرد: زمانی که استعمار فرانسه می خواست از لبنان خارج شود چنین میراث ننگین را در لبنان باقی گذاشت و آمریکایی ها هم همین میراث ننگین و سهم خواهی را در عراق، ایجاد و نهادینه کردند که هر کدام از رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس مجلس باید از طایفه های متفاوت باشند.
وی ادامه داد: استعمار، استکبار جهانی و صهیونیست و در کنار آن ها کشورهای مرتجع, فشار و اراده دارند تا لبنان هرگز روی آرامش را نبیند به ویژه پس از انقلاب اسلامی و شجره طیبه مقاومت اسلامی در لبنان که خاری در چشم صهیونیست هاست.
آقای سیدافقهی با اشاره به اینکه در موضوع بندر بیروت هم مافیای زیادی وجود دارد, افزود: در دوره نخست وزیری آقای «حسن دیاب» کرونا هم آمد و درآمدهای گردشگری و گردش مالی را در این کشور کاهش داد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: لبنان پل سه قاره اروپا، آفریقا و آسیاست و بندر بیروت پل بسيار مهم ، حیاتی و راهبردی بود و با 270 بندر در جهان در تعامل بود و سالی به سه هزار و 100 کشتی خدمات دهی می کرد و انبار گندم و بسیاری از مایحتاج مردم در این بندر بود.
وی ادامه داد: در کنار مسئله کرونا، تحریم ها هم کمر مردم لبنان را شکست.
آقای سید افقهی گفت: جنگ روانی از همان ابتدا علیه حسن دیاب و کابینه او شکل گرفت و مانع اقدامات خوب آقای دیاب از جمله در مبارزه با فساد شدند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی افزود: آقای دیاب تا آخرین لحظات در مقابله با این هجمه ها مقاومت کرد اما انفجار بیروت موجب سرنگونی دولت او شد.
آقای ”ایمن حطیط“ کارشناس امور راهبردی هم در ارتباط تصویری از بیروت با این برنامه گفت: به نظر می رسد اوضاع سیاسی لبنان با استعفای دولت به مرحله جدیدی وارد شده است.
وی ادامه داد: رئیس جمهور استعفای نخست وزیر لبنان آقای حسن دیاب را قبول کرد امیدواریم عملیات تشکیل دولت، به سرعت پیش برود اما بر اساس نشانه ها و مسائلی که وجود دارد به نظر نمی رسد که دولت جدید و تشکیل آن ساده باشد و به نظر نمی رسد که افق هایی برای راه حل این مسئله در بین جریان های سیاسی لبنان برای تشکیل دولت آینده وجود داشته باشد.
این کارشناس امور راهبردی اضافه کرد: به ویژه اینکه برخی ها از طرف ها و جریان های سیاسی و به ویژه کسانی که به دستورات آمریکا عمل می کنند و این اوضاع را برای خود فرصتی می بینند تا اینکه علیه اکثریت اقدام کنند و یا دولتی برای خود تشکیل دهند و انتخابات زود هنگام پارلمانی را برگزار کنند .
آقای حطیط افزود: اما از نظر طرف هایی که دولت حسن دیاب را حمایت می کردند و می کنند ضرورت دارد و مصلحت ایجاب می کند که انتخابات زود هنگام پارلمانی برگزار نشود.
وی ادامه داد: بنابراین جنجال هایی بین این سه گزینه وجود دارد از جمله اینکه دولتی جایگزین دولت حسن دیاب شود و یا اینکه دولت وحدت ملی تشکیل شود که همه در آن مشارکت داشته باشند که این مسئله ساده ای نیست و یا اینکه دولتی انتقالی برای یک دوره محدود و مشخص تشکیل شود تا پس از آن, انتخابات پارلمانی برگزار شود.
آقای حطیط اضافه کرد: اجرای هر کدام از این گزینه ها مسئله ساده ای نیست و از طرف نمایندگان و مردم, انتخابات زودهنگام پارلمانی، مردود است و تشکیل دولت اکثریت نیز از طرف اقلیت و طرف های غربی، مردود است بنابراین معتقدیم که تشکیل دولت وحدت ملی می تواند گزینه مناسبی باشد به ویژه اینکه اگر شرایط آن مهیا شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازگشت آرامش به لبنان با تشکیل حکومت وفاق ملی

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: گزینه‌ای که بتواند لبنان را تا حدودی به آرامش نزدیک کند، حکومت وفاق ملی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سیدافقهی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: آقای محمد رعد رئیس فراکسیون وفادار به مقاومت در پارلمان لبنان در سفر مکرون رئیس جمهور فرانسه به این کشور با وی دیدار کرد او در این جلسه تاکید کرد که نمی‌توان حزب الله را از معادلات سیاسی حذف کرد.
وی گفت: مکرون یکی از بزرگترین حامیان رژیم صهیونیستی است و قطعاً خیرخواه لبنان نیست.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: یکی از گام‌های اصلاح؛ تغییر قانون انتخابات است تا بتواند از این حالت سهم خواهی و طایفه گرایی بکاهد.
سید افقهی گفت: لبنان قبل از انفجار، با لبنان بعد از انفجار متفاوت خواهد بود و یک سری از خطوط قرمز تحریمی شکسته شد و سیل کمک‌های انسان دوستانه، مادی، دارویی و غذایی به این کشور رسید.
وی افزود: برای بازسازی بندر بیروت ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار هزینه نیاز است.
او ادامه داد: بانک جهانی بابت پرداخت سه میلیارد دلار وام ۱۳ شرط از جمله خلع سلاح حزب الله را پیش رو گذاشت و آن‌ها می‌دانند نقطه پرگار این چالش؛ حزب الله و سلاح آن است.
این کارشناس غرب آسیا گفت: حزب الله مانع تشکیل دولت مقتدر، منسجم و متعادل نیست.
وی درباره تأثیر تحولات لبنان در منطقه افزود: لبنان اسیر تحولات خارج از این کشور و نیز تاثیر گذار بر منطقه است.
او ادامه داد: در لبنان همه گروه‌های رقیب به قدرتی در خارج از کشور مرتبط هستند و رابطه حزب الله با ایران یک رابطه شراکتی و محور مقاومتی است.
سید رضا صدرالحسینی دیگر کارشناس برنامه گفت: همه لبنان؛ بیروت نیست و همه بیروت هم بندر نیست.
وی افزود: این انفجار آسیب‌های زیادی به بندر بیروت رساند وآشوب‌ها و تظاهراتی در این کشور رخ داد، ولی زندگی عادی در بیروت ادامه دارد.
او ادامه داد: نگرانی غرب، گرایش دولت لبنان به شرق بود و در این راستا چینی‌ها یک طرح بزرگ را آماده کردند تا شمال و جنوب لبنان را از طریق تونل و پل‌های هوایی به هم متصل کنند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: لبنان به وحدت ملی نیاز دارد و با توجه به قومیت ها، ادیان مختلف و تقسیم بندی بخش‌های سیاسی لبنان، کسی نمی‌تواند ادعای اداره این کشور را به تنهایی داشته باشد و این عقلانیت در اکثر مردم وجود دارد.
وی افزود: با توجه به تقویت مثلث ارتش، مقاومت و ریاست جمهوری و باوجود فشار رسانه‌ای برای تضعیف این مثلث، موضوع لیبی شدن لبنان؛ بسیار ضعیف است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سنگ پا
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)