• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۲۴۲۹
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۴
اقتصادی » صنعت
گفتگوی ویژه خبری؛

مدیریت تقاضای کاذب محصولات پتروشیمی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در بخش استانی ۱۸۴ هزار تن سهمیه‌های محصولات پتروشیمی را کاهش دادیم و تقاضای کاذب برای این محصولات را مدیریت کرده ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مهدی صادقی نیارکی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دو سیما افزود: در سال ۹۶، پنج میلیون و ۷۲۷ هزار تن در سال ۹۷، پنج میلیون و ۶۶۴ هزار تن و در سال ۹۸، شش میلیون و ۵۴۳ هزار تن محصولات پتروشیمی به بازار عرضه شده است.

وی گفت:​ بر اساس اصلاحات در سامانه بهین یاب با هدف مدیریت تقاضا، در سال ۹۸، شش میلیون و صد هزار تن تقاضای محصولات پتروشیمی در این سامانه ثبت شد درحالی که در سال ۹۶، هفت میلیون و ۲۲۲ هزار تن و در سال ۹۷، دوازده میلیون و ۹۶۹ هزار تن تقاضای این محصولات ثبت شده بود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در سال ۹۸ برای نخستین بار میزان تقاضا از میزان عرضه محصولات پتروشیمی کمتر شد.

آقای صادقی نیارکی گفت: میانگین قیمت محصولات پلیمری در سال ۹۷، دوازده هزار و ۷۰۰ و در سال ۹۸، ​ پانزده هزار و ۳۰۰ بوده است و دلیل افزایش نیافتن قیمت این محصولات با توجه به افزایش قیمت دلار مدیریت بازار تقاضاست.

وی افزود: برای مدیریت تقاضای کاذب محصولات پتروشیمی ۲۰ درصد متقاضیانی که ۸۰ درصد محصولات پتروشیمی را می‌خریدند شناسایی کردیم.

معاون وزیر صمت گفت: در دی سال گذشته تقاضای پی وی سی، ۷۳ هزار تن، در بهمن، ۸۵ هزار تن در اسفند ۷۰ هزار تن، ​ در فروردین امسال ۳۸ هزار تن، ​ در اردیبهشت ۹۰ هزار تن و در خرداد ۷۰ هزار تن بوده است در حالی که به جز فروردین در ماه‌های دیگر ۵۰ هزار تن عرضه داشته ایم.

آقای صادقی نیارکی افزود: در سال ۹۷، پانصد و ۷۴ هزار تن و در سال ۹۸، پانصد و ۷۸ هزار تن پی وی سی تولید و ۱۸۰ هزار تن صادر کرده ایم و ۵۰ هزار تن نیز واردات داشته ایم.

وی گفت: با قرار دادن عوارض بر صادرات و مدیریت عرضه و تقاضا می‌توانیم بازار را کنترل کنیم.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: برای مدیریت تقاضا آمار خرید دو سال گذشته و تولید پی وی سی و سهمیه ماهانه واحد‌های تولیدی را بررسی کرده ایم.

آقای صادقی نیارکی گفت: زمانی که نرخ ارز زیاد می‌شود تمایل ذخیره سازی حتی برای مصرف کنندگان واقعی نیز زیاد می‌شود.

وی افزود: برای مشخص کردن سهمیه واحد‌های تولیدی از محصولات پتروشیمی میانگین خرید سال گذشته آن‌ها را ملاک قرار دادیم و با بازرسی از واحد‌های جدید التاسیس نیز ۳۰ درصد ظرفیت برای آن‌ها سهمیه در نظر گرفته ایم.

معاون وزیر صمت گفت:​ اگر مالیات بر ارزش افزوده از جایی که خرید انجام می‌شود گرفته شود انحراف در عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی بی معنی می‌شود.

وی افزود: اکنون قیمت پی وی سی در بورس ۳۰ درصد بیشتر از قیمت فوب خلیج فارس معامله می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای حسین در (با ضم دال) رئیس اتحادیه تعاونی‌های صنایع پایین دستی پتروشیمی نیز در این برنامه گفت: کشور سالانه ۶۰۰ هزار تن پی وی سی تولید می‌کند که میزان نیاز داخلی ۴۵۰ تا ۴۶۰ هزار تن است، اما صنایع پایین دستی پتروشیمی، پی وی سی و مواد اولیه را با قیمت جهانی ضرب در ارز آزاد خریداری می‌کند.

وی افزود: حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنفی در صنایع پایین دستی پتروشیمی فعالند که حدود ۱۰ هزار واحد در سامانه بهین یاب نام نویسی کرده اند و ۶ هزار واحد از این تعداد به بورس کالا معرفی شده اند و ۴ هزار واحد امکان خرید دارند، اما واحد‌هایی که مستمر خرید می‌کنند دو هزار واحد هستند و این دو هزار واحد بقیه نیاز صنایع را تامین می‌کند.

آقای در گفت: در یک ماه و نیم گذشته ۹ درصد تقاضای پی وی سی در بازار افزایش داشته که تقاضای کاذب است و باید مشخص شود چه کسی برای متقاضیان غیر واقعی مجوز صادر می‌کند.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های صنایع پایین دستی پتروشیمی افزود: در انتهای سال ۹۸ ظرفیت تولید پی وی سی در صنایع پایین دستی پتروشیمی ۸۵ هزار تن در ماه بود و حتی با توجه به شرایط کرونا ظرفیت تولید ۹ درصد افزایش داشته، اما در سامانه بهین یاب ۶۵۴ تن در ماه به یک واحد در سه شیفت سهمیه اختصاص یافته است که این رقم باید ماهی ۷۰ تا ۸۰ تن باشد.

وی گفت: پتروشیمی‌ها دوست دارند محصولاتشان را بالاتر از قیمت بفروشند و افزایش نرخ محصولات پتروشیمی نیز در جیب آن‌ها می‌رود.

آقای در با بیان اینکه ۵۰ درصد تعاونی‌های ما نیمی از پی وی سی بازار را جمع می‌کنند افزود: پتروشیمی‌ها هر زمان به مشکل بر می‌خورند موضوع قرارداد بلند مدت را مطرح می‌کنند.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های صنایع پایین دستی پتروشیمی گفت: تقاضای واقعی با قرارداد‌های بلند مدت پوشش داده می‌شود و اگر پتروشیمی‌ها ارز حاصل از صادرات را ارزان می‌فروشند به این دلیل است که خوراکشان را با ۴۵ درصد نرخ ارز می‌خرند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای حسین طوسی رئیس انجمن صنایع پروفیل یو پی وی سی ایران نیز در این برنامه گفت: مسئله ما افزایش قیمت محصولات پتروشیمی نیست بلکه نظام توزیع و مهندسی عرضه است.

وی افزود: سامانه بهین یاب وزارت صمت درست عمل نمی‌کند و ظرفیت سنجی در این سامانه واقعی نیست.

آقای طوسی گفت: در استان‌ها ظرفیت سنجی کارشناسی برای اختصاص سهمیه محصولات پتروشیمی انجام نشده و تعداد زیادی مجوز داده شده است.

رئیس انجمن صنایع پروفیل یو پی وی سی ایران افزود: در حالی که عرضه پی وی سی محدود است چرا دائم پروانه بهره برداری می‌دهند که سهمیه بگیرند و در بازار توزیع کنند.

وی گفت: ۱۳، ۱۴ سال است که حرف‌ها تکرار می‌شود و هر زمان سراغ وزارت صمت می‌رویم می‌گویند دفتر توسعه صنایع پایین دستی مشکل دارد و عرضه را تعیین می‌کند، زمانی که سراغ آن‌ها می‌رویم می‌بینیم بورس مشکل دارد و به بورس که مراجعه می‌کنیم می‌گویند سازمان صنعت و همین طور ما را به یکدیگر پاس می‌دهند.

آقای طوسی افزود: مدیریت عرضه و تقاضا وجود ندارد و فقط شعار است.

رئیس انجمن صنایع پروفیل یو پی وی سی ایران گفت: ​نابسامانی و آشفتگی در تقاضا و مهندسی عرضه به وسیله پتروشیمی‌ها برای حفظ و افزایش قیمت و سودشان است.

وی افزود: صنایع پتروشیمی محصولات خود را برای بازارسازی به طور سلف می‌فروشند و به طور قطع افزایش قیمت، موجب انبار و احتکار محصولات پتروشیمی می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای احمد مهدوی ابهری دبیر انجمین کارفرمایی صنعت پتروشیمی نیز در این برنامه گفت: ارز نیمایی پتروشیمی‌ها با دیگر صادرکنندگان تفاوت می‌کند، زیرا ما همراه دولت هستیم و می‌خواهیم به اقتصاد و تنظیم بازار ارز کمک کنیم.

وی افزود:​ هیچ کمبودی در عرضه پی وی سی نداریم و پتروشیمی‌ها برای عرضه پی وی سی در بورس و دریافت پول نقد راغبتر از صادرات این محصولات هستند.

آقای مهدوی ابهری گفت: برخی افراد که تولیدکننده نیستند در سامانه بهین یاب وزارت صمت وجود دارد که به محض شیرین شدن بازار تقاضای خرید پی وی سی ثبت می‌کنند و این موجب می‌شود این محصولات به تولید کنندگان اصلی نرسد.

دبیر انجمین کارفرمایی صنعت پتروشیمی افزود: سال گذشته ۱۷۰ هزار تن صادرات داشته ایم و ۴۰۳ هزار تن حجم معامله پی وی سی بود و ۴۸۷ هزار تن نیز عرضه کرده ایم.

وی گفت: در خرداد سال گذشته از صنایع پایین دستی پتروشیمی و تولیدکنندگان برای خرید محصولاتمان دعوت کردیم، اما نخریدند و از پائیز که قیمت ارز افزایش داشت اقدام به خرید کردند.

آقای مهدوی ابهری افزود: وظیفه ما تولید و عرضه است، اما باید بررسی شود چه اتفاقی افتاده که تقاضا ۵۸ درصد افزایش داشته که این افزایش تقاضا، فقط برای دلالی است.

وی تصریح کرد: در پایان سال گذشته که التهاب بازار وجود داشت به پتروشیمی‌ها برای کاهش التهاب اجازه فروش به صورت سلف داده شد، اما تولیدکنندگان هستند که رقابت ایجاد و قیمت را افزایش می‌دهند.

آقای مهدوی ابهری گفت:​ اگر پتروشیمی‌ها در پی پول بودند ارزشان را ارزان نمی‌فروختند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای رضا محتشمی پور معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران نیز در این برنامه گفت: امسال میانگین تقاضای برای پی وی سی هفته‌ای ۱۹ هزار تن است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته، تقاضا حدود ۱۰ هزار تن بود.

وی افزود: تقاضایی که روی تابلو بورس می‌آید جمع مجوز‌هایی است که آماده خرید هستند و بر اساس این در یک ماه گذشته کاهش ثبت ظرفیت‌های تقاضا در سامانه بهین یاب را داشته ایم.

معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران گفت: اکنون شرایطی وجود دارد که خریداران پی وی سی برای دریافت سهم بیشتر حداکثر تقاضا را ثبت می‌کنند.

آقای محتشمی پور افزود:​ البته با توجه به افزایش نرخ ارز و رونق تولید داخلی و صادرات، بخشی از این تقاضا مربوط به افزایش تولید است، اما در شرایط کنونی پی وی سی به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است.

وی گفت: حجم مبادلات پی وی سی دو برابر دومین کالای بورس کالا در گروه پتروشیمی است و این محصول پیش از این که سر از بازار سیاه در بیاورد در حال انبار شدن است و تولیدی با آن انجام نمی‌شود.

معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران افزود:​ وزارت صمت در محاسبات خود همیشه نرخ ارز نیمایی را قرار می‌دهد در حالی که بازار هیچ وقت خود را با این ارز تطبیق نمی‌دهد.

آقای محتشمی پور گفت: آنچه که در تابلوی بورس ایران برای پی وی سی بوده هیچ زمانی ۳۰ درصد بالای قیمت فوب خلیج فارس نبوده است.

وی افزود: قیمت کالا در تابلو بورس بر اساس نرخ ارز آزاد است.

معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران گفت: هیچ نمونه‌ای از مدیریت عرضه در چند ماه اخیر برای پی وی سی ندیده ایم و عرضه‌ها کامل در سقف امکان انجام شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)