پخش زنده
امروز: -
دولت ژاپن از رشد منفی اقتصاد این کشور در سه ماهه نخست سال جاری میلادی قبل از اعمال تعرفههای آمریکا خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، سایه سنگین تعرفههای آمریکا در حالی بر سیاستهای بانک مرکزی ژاپن سایه افکنده که اقتصاد این کشور به عنوان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان، دچار رشد منفی شده است.
ارقام به روز شده نشان میدهد چهارمین اقتصاد بزرگ جهان حتی پیش از اعمال تعرفههای رئیسجمهور آمریکا، منقبض شده بود.
اقتصاد ژاپن در سه ماهه اول سال با ارقام بهتر موجودی و مصرف، کمتر از برآوردهای اولیه منقبض شد.
این ارقام همچنان از احتیاط بانک مرکزی ژاپن (BOJ) در ارزیابی مسیر سیاستگذاری خود در میان عدم قطعیتهای فزاینده حمایت میکند.
دفتر کابینه دولت ژاپن اعلام کرد: تولید ناخالص داخلی با نرخ سالانه ۰.۲ درصد در سه ماه منتهی به مارس کوچک شد که در مقایسه با عقبنشینی ۰.۷ درصدی در دادههای اولیه، اقتصاددانان انتظار داشتند که رقم اولیه ثابت بماند.
مصرف شخصی ۰.۱ درصد افزایش یافت؛ در حالی که هزینههای تجاری ۱.۱ درصد رشد داشت. موجودیها ۰.۶ واحد درصد به رشد کمک کردند؛ در حالی که خالص صادرات ۰.۸ واحد درصد کاهش داشت.
ارقام بازنگری شده تأیید کرد: چهارمین اقتصاد بزرگ جهان حتی پیش از اینکه رئیسجمهور آمریکا با گسترش تدابیر تعرفهای خود در ماه آوریل به موانع پیش روی اقتصاد بیافزاید؛ منقبض شده بود.
این دادهها موجب شده است بانک مرکزی ژاپن همچنان رویکرد "صبر و تماشا" را در پیش بگیرد.
مقامات بانک مرکزی ژاپن درباره تأثیر تعرفهها بسیار محتاط بودند؛ تعرفههایی که رئیس بانک مرکزی آنها را دارای عدم قطعیتهای "بسیار بالا" توصیف کرد.
کازوئو اوئدا هشدار داد: تعرفهها میتوانند اقتصاد ژاپن را از طریق مسیرهای متعدد تحت تأثیر قرار دهند.
بیشتر اقتصاددانان انتظار دارند بانک مرکزی افزایش بیشتر نرخ بهره را به تأخیر بیندازد.
ژاپن با سیلی از تعرفههای آمریکا دست و پنجه نرم میکند از جمله عوارض ۱۰ درصدی عمومی بر کالاهای خود که در اوایل ماه ژوئیه به ۲۴ درصد افزایش خواهد یافت.
عوارض خاص بخشها نیز سنگین هستند از جمله مهمترین آنها، عوارض ۲۵ درصدی بر خودروها و قطعات خودرو است که در حال فرسایش حاشیه سود صادرکنندگان است.
استرالیا نیز پس از تعرفههای "ناعادلانه" آمریکا، در پی گسترش روابط تجاری قویتر با دیگر کشورهاست.
استرالیا باهدف کاهش وابستگی خود به آمریکا بر همگرایی و گسترش مراودات تجاری خود با دیگر کشورها برای انعقاد توافقنانههای تجارت آزاد متمرکز شده است.
استرالیا متحد نزدیک ایالات متحده است؛ اما به عنوان بخشی از عوارض گسترده جهانی ترامپ، مشمول تعرفه ۱۰ درصدی عمومی بر کالاهای صادراتی به آمریکا شده است که برای فولاد و آلومینیوم به ۵۰ درصد افزایش مییابد.
وزیر تجارت استرالیا اظهار امیدواری کرد: کانبرا به تجارت آزاد و عادلانه اعتقاد دارد و تلاش میکند با امضاء توافقنامههای تجارت آزاد با کشورهای مختلف به شرکای تجاری بیشترب دست یابند تا فارغ از آنچه آمریکاییها ممکن است تصمیم بگیرند؛ تنوع بیشتری از شرکای تجاری داشته باشد.
دن فارل تحمیل تعرفههایی سنگین ایالات متحده بر کالاهای استرالیا را ناعادلانه اعلام و تصریح کرد: ما خواستار حذف همه تعرفهها هستیم.