پخش زنده
امروز: -
قرقهای اختصاصی و مشارکت مردم در حفظ حیات وحش نقش اساسی در افزایش جمعیت گونههای مختلف جانوری حیات وحش دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، با توجه به وسعت مناطق حفاظتشده و هزینه بالای حفاظت، دولت به تنهایی قادر به تامین این هزینهها نیست؛ بنابراین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مردمی به عنوان یک ضرورت در حفظ حیات وحش مطرح شده است.
قرقهای اختصاصی یکی از مدلهای حفاظت خصوصی است که بیشتر در جوامع محلی و منطقهای اجرا میشود و نقش مهمی در کاهش آمار شکار و رشد جمعیت حیات وحش دارد.
کارشناسان حوزه محیط زیست، حفاظت مشارکتی را به معنای نفی نقش دولت در حفاظت حیات وحش قلمداد نمیکنند، بلکه دولت در این نظام مدیریت مشارکتی زیست بوم، همچنان نقش اصلی خود را ایفا میکند و در این زمینه پاسخگو است.
اعظم حبیبی پور مشاور محیط زیست طبیعی استان یزد ضمن تاکید بر مشارکت مردم در امر حفاظت از محیط زیست به عنوان راهکار اساسی برای مقابله با شکار غیر مجاز و افزایش جمعیت حیات وحش درباره اهمیت مشارکتهای مردمی در حوزه حیات وحش گفت: برای حفاظت از حیات وحش بهترین راه استفاده از مشارکت مردمی و مردمی سازی محیط زیست است همچنانکه در سایر کشورهای جهان نیز بر این اساس عمل میکنند.
حسن اکبری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد درباره اهمیت قرقهای اختصاصی گفت:قرقهای اختصاصی مصداق بارز مشارکت مردم در حفظ تنوع زیستی محسوب میشود.
بر اساس آمار، افزایش جمعیت حیات وحش یکی از نتایج مهم قرقهای اختصاصی است، مهدیه کرمی مسئول فنی قرق علی آباد چهل گزی نیز با تاکید بر نقش مهم حمایت و مشارکت مردم در فزایش جمعیت حیات وحش گفت: در سال ۱۳۸۸ تنها ۷ راس آهو در این منطقه سرشماری شد، ولی در حال حاضر جمعیت این گونه جانوری به ۱۷۰ راس رسیده است.
وی افزود:جمعیت کل و بز نیز از ۲۰۰ راس در سال ۱۳۸۸ به بیش از یک هزار و ۲۵۸ راس رسیده است.
معاون دفتر حفاظت حیات وحش گفت:با حفاظت بخش خصوصی جمعیت گونههای جانوری شاخص در ۵ منطقه قرق شده افزایش چشمگیری داشته است.