پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت:رویکرد اساسی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس، معلممحوری است و معلمان به عنوان کاربران اصلی طرح ملی نماد، نقش خط مقدم را در رصد و پایش آسیبها در کلاسهای درس ایفا میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،در جلسه تیم پروژه مراقبت اجتماعی از دانشآموزان در شهرستان خوی، دکتر احمد محمودزاده، معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: رویکرد اساسی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس، معلممحوری است و معلمان به عنوان کاربران اصلی طرح ملی نماد، نقش خط مقدم را در رصد و پایش آسیبها در کلاسهای درس ایفا میکنند.
وی با اشاره به توجه ویژه دولت چهاردهم به آموزش و پرورش افزود: مسائل این حوزه به صورت ویژه و غالباً با حضور مستقیم ریاست محترم جمهور بررسی میشود و نگاه دولت به آموزش و پرورش نگاهی راهبردی و ویژه است.
محمودزاده تهیه اطلس آسیبهای اجتماعی مدارس بر حسب مناطق و جانمایی آن در مدارس را ضروری دانست و تصریح کرد: با طبقهبندی فراوانی آسیبها میتوان مداخلات هدفمند و پیشگیرانه را طراحی و اجرا کرد.
معاون وزیر همچنین بر ضرورت بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای آموزش و پرورش، طراحی برنامههای تعاملی با نهادها، توسعه مشارکتهای مردمی و خیّری در حوزه نماد و ارائه آموزشهای رشدمدار برای ارتقای تابآوری خانوادهها و دانشآموزان تأکید کرد.
دکتر عادل نجفزاده، نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی، نیز با بیان اینکه توجه به اهداف طرح ملی نماد بسیار حائز اهمیت است، گفت: اگر بخواهیم کشوری عزتمند داشته باشیم، باید آموزش و پرورش در جایگاه عزتمندی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه علت اصلی توسعه زیرساختی کشورهای پیشرفته، توجه به آموزش و پرورش بوده است، افزود: امروز دنیا میداند که سرمایهگذاری اصلی باید در حوزه آموزش انجام شود و ما نیز باید برای ارتقای زیرساختهای آموزش و پرورش هزینه کنیم.
نماینده مردم خوی و چایپاره نقش اقتصاد و معیشت خانوادهها را در شکلگیری آسیبهای اجتماعی بسیار اساسی دانست و تصریح کرد: بدون تقویت بنیانهای اقتصادی خانوادهها، نمیتوان انتظار ریشهکن شدن آسیبهای اجتماعی را داشت.
نجفزاده همچنین تنوعبخشی به فعالیتهای فرهنگی در مدارس را عاملی موثر برای نجات فرزندان از تنهایی و افسردگی دانست و بر لزوم بازتولید فرهنگی در زمان، مکان و شرایط مناسب تاکید کرد.
در این نشست غلامحسین آزاد، فرماندار خوی نیز با اشاره به اهمیت نقش آموزش و پرورش در مقابله با آسیبهای اجتماعی گفت: امروز حمایت از آموزش و پرورش تنها وظیفه یک نهاد نیست، بلکه نیازمند همافزایی و مشارکت همه دستگاههای اجرایی، نهادهای حمایتی و مجموعههای مردمی است.
وی با تاکید بر اهمیت اجرای طرح ملی نماد در شهرستان خوی افزود: انتخاب خوی به عنوان پایلوت استانی در اجرای این طرح، فرصتی ارزشمند برای تقویت زیرساختهای اجتماعی و فرهنگی است که باید با تمام توان از آن حمایت شود.
فرماندار خوی همچنین تصریح کرد: مقابله با آسیبهای اجتماعی بدون اقدام پیشگیرانه و همراهی خانوادهها و مدارس امکانپذیر نیست و فرمانداری آماده هرگونه همکاری و پشتیبانی در اجرای طرحهای پیشگیرانه در سطح شهرستان است.
در بخش پایانی جلسه، دکتر علیاکبر صمیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش در تحقق شعار سال و توسعه کشور، گفت: بهترین و والاترین محل تحقق شعار سال، آموزش و پرورش است و تمامی زیرساختهای توسعه از این مسیر میگذرد.
وی با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب در زمینه آسیبهای اجتماعی افزود: واقعیت انکارناپذیر تهاجم فرهنگی امروز مشهود است و آموزش و پرورش باید با بهرهگیری از ظرفیتهای اجتماعی، در این زمینه نقش فعال ایفا کند.
صمیمی انتخاب شهرستان خوی به عنوان پایلوت منطقهای استان در اجرای برنامه ملی نماد را یک فرصت بینظیر دانست و تصریح کرد: این امر مسئولیت ما در پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی را دوچندان میکند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خاطرنشان کرد: در دولت چهاردهم با دستور کار قرار دادن کیفیتبخشی آموزشی، اصلاح ساختار و ایجاد زیرساختهای لازم، نگاه ویژهای به آموزش و پرورش شده است و این فرصتی ارزشمند برای توسعه این حوزه حیاتی است.