• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۲۹۰۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۳
البرز » اجتماعی

بهبود کیفیت آرد و نان با فناوری هسته ای در البرز

محققان پژوهشگاه علوم وفنون هسته‌ای ایران در کرج موفق به تولید بهبود دهنده آنزیمی آرد گندم ونان با روش پرتودهی گاما شدند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛  محققان پژوهشگاه علوم وفنون هسته‌ای ایران در کرج موفق به تولید بهبود دهنده آنزیمی آرد گندم ونان با روش پرتودهی گاما شدند.
مجری طرح با بیان اینکه در کشور‌های پیشرفته چند ترکیب انزیمی برای بهبود کیفیت آرد و خمیر ثبت شده و استفاده می‌شود، اما در ایران تاکنون بهبود دهنده غیر شیمیایی استفاده نشده است گفت: یکی از دلایل آن دسترسی نداشتن به سویه‌های میکروبی است که قابلیت تولید آنزیم‌های مورد نیاز در بهبود دهنده را داشته باشند.
وی گفت: یکی از مزیت‌های روش اصلاح ژنتیکی میکروب‌ها با روش پرتوتابی آن است که امکان دسترسی به سویه‌های موتانت میکروبی پایدار که قابلیت تولید اقتصادی آنزیم‌های مورد نیاز در تولید بهبود دهنده را داشته باشند فراهم می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: در پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای سویه‌های جدیدی از قارچ تریکودرمای بومی کشور تولید شده است که توانایی تولید کمپلکسی از آنزیم‌های زایلانازی یا تخمیرجامد را دارند و این فرآورده آنزیمی به عنوان ماده مؤثره بهبود دهنده آرد عمل می‌کند.
وی گفت: در این طرح برای کاهش هزینه تولید آنزیم از راهبرد افزایش بهره وری منابع کربن ارزان قیمت (سوبسترای ضایعات کشاورزی شامل سبوس ذرت وگندم به عنوان سوبسترای سلولزی) درشرایط بهینه سازی شده درفرمانتسیون مایع استفاده شده واین فراورده آنزیمی به صورت پودر دردست تولید است.
وی گفت: در کشور‌های پیشرفته برای ایجاد بافت مناسب درخمیر وآرد از ایموسه فایر‌های آنزیمی با منشا میکروبی استفاده می‌کنند که درکشور ما این فناوری پیش از این وجود نداشت واز بهبود دهنده‌های شیمیایی همچون جوش شیرین استفاده می‌شود که عوارض گوارشی زیادی برای انسان دارد.
مجری این طرح گفت: این بهبود دهنده در انواع آرد سفید و سبوس‌دار باعث بهبود کیفیت خمیر، بهبود بافت و حجیم شدن نان، تاخیر در بیات شدن و بهبود کیفیت رنگ دارد اکنون این طرح مرحله پژوهشی وفناورانه را پشت سرگذاشته و وارد مرحله نیمه صنعتی شده است.درصورتیکه بهبود دهنده آنزیمی ارد ونان به مرحله تولید برسد قیمتش یک دهم نمونه‌های اروپایی وآمریکایی است.


کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
اجرای انفجار کنترل‌شده در محدوده شرق اصفهان
انتصاب علی مرادی به عنوان قائم مقام معاونت سیاسی سازمان صداوسیما
نجات جان ۱۱۹ نفر در دریای خزر
یک تیم قطری دومین حریف تدارکاتی سپاهان شد
مرمت مسجد جامع نوبندگان و جداره‌های تاریخی فسا آغاز شد
یادواره شهدای گیلانی حملات رژیم صهیونیستی با حضور رئیس جمهور _ تهران
حمله خرس به یک چوپان در کجور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)