• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۱۲۵۱۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
سیاسی » دولت

پزشکیان: عدالت جنسیتی ضرورتی اجتماعی و اقتصادی است

رئیس جمهور گفت: توسعه پایدار کشور نیازمند نگاه جامع و همکاری همه‌جانبه است؛ بدون مشارکت فعال زنان، رسیدن به اهداف توسعه‌ای ممکن نخواهد بود، لذا عدالت جنسیتی را نه تنها یک اصل اخلاقی بلکه یک ضرورت اجتماعی و اقتصادی می‌دانیم.

عدالت جنسیتی نه تنها یک اصل اخلاقی بلکه یک ضرورت اجتماعی و اقتصادیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسعود پزشکیان صبح امروز یکشنبه هم‌زمان با سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، در آیین نکوداشت مقام زن، به شرایط اجتماعی دوران پیامبر اسلام اشاره کرد و افزود: که در آن زمان، تولد پسران به‌عنوان یک مزیت تلقی می‌شد و داشتن دختر مایه تحقیر بود، اما خداوند با هدیه حضرت فاطمه زهرا (س) به‌عنوان کوثر به پیامبر، نشان داد که نگاه اسلام به زنان کاملاً متفاوت است و جایگاه آنان از نظر ارزشی و اجتماعی بسیار برجسته است.

رئیس جمهور گفت: این هدیه الهی نشانگر اهمیت و جایگاه بی‌بدیل زنان در اسلام است و برخلاف باور‌های رایج آن زمان، دختران و زنان جایگاهی رفیع در نظام اعتقادی و اجتماعی ما دارند.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به فضای اجتماعی صدر اسلام و باور‌های ادیان و مذاهب مختلف افزود: قرآن کریم در این باره فرمود که ارزیابی عمل شما ربطی به باور‌ها و ایمان شما ندارد، هر کس که کار بد کند در ازای آن مجازات می‌شود. اینکه از این تریبون بحثی درباره سلایق و نگاه‌های مختلف مطرح شد، باید بگویم که ما یک حق و یک باطل بیشتر نداریم و البته آنچه میان این دو هست نیز در جای خود قابل بحث است.

پزشکیان گفت: تکذیب حق از روی ناآگاهی و جهل است، ما باید به حقوق انسان‌ها مستقل از رنگ، نژاد، جنس و باور‌ها احترام بگذاریم و این برای ما یک باور اعتقادی است. اساسا پیامبران آمده‌اند که حقوق انسآن‌ها را به رسمیت بشناسند و بر این اساس هر کس، در هر جایگاهی، اگر نخواهد حقوق دیگران را محترم بشمارد و به آن تجاوز کند، باید با او برخورد شود یا با منطق و گفت‌و‌گو و قانون جلوی او گرفته شود و این اصلا ربطی به اسلام و مسیحیت و یهودیت ندارد.

رئیس جمهور تصریح کرد: مسلمانی به این نیست که ادعا کنیم، هر کس کار خلاف و زشت کند باید مجازات شود و هر کس کار درستی کرد پاداش دریافت خواهد کرد. انسان صالح انسان عالم، ماهر و توانمندی است که علم و توانش را بر اساس باور و اعتقاد برای خدمت به مردم به کار بگیرد، بر اساس همین باور هر کس چه زن و چه مرد اگر کار خوبی کند و به بهشت می‌رود و اصلا به او ظلم نخواهد شد.

پزشکیان با تاکید بر اینکه ما وظیفه داشته و داریم که حق و عدالت را در جامعه پیاده کنیم و پیامبران نیز برای همین مبعوث شدند، گفت: ما وظیفه داریم که حقوق انسآن‌ها را به درستی ببینیم و با همه فارغ از جنسیت، نژاد و گویش، بر اساس انصاف و حق برخورد کنیم؛ اگر این مسئله را باور کنیم آن وقت رفتار و برخورد ما با جامعه، با جوانان و با همه بر اساس حق تنظیم خواهد شد. گاهی گفته می‌شود که حرف و نگاه نسل جدید با ما متفاوت است، این مسئله اصلا برای من مفهوم نیست، چرا که باور دارد اگر نسل جدید حق می‌گوید، پس حق با اوست و من باید خودم را با حق تطبیق دهم، چرا که لزوما من حق نیستم!

رئیس جمهور با اشاره به تاکید آیات قرآن درباره اینکه ظالم‌ترین فرد کسی است که به خدا دروغ بگوید و با بیان اینکه دروغ گفتن به خدا یعنی دروغ گفتن به مردم، خاطرنشان کرد: ظالم‌تر از کسی که به خدا دروغ بگوید، کسی است که آگاهانه حرف درست و حق را نپذیرد و متقی کسانی هستند که حرف حق و درست را بپذیرند. علم امروز نیز بر همین مبنا عمل می‌کند، امروز در رشته‌های مختلف علمی مبنا بر مشاهدات میدانی صحیح و درست است و دیگر به سابقه و جایگاه افراد توجهی ندارد؛ پذیرفتن حرف درست و حق چیزی است که باید یاد بگیریم و متاسفانه یاد نگرفتیم.

پزشکیان با بیان اینکه اگر حرف درست را بپذیریم، دعوایی باقی نمی‌ماند، اظهار داشت: اختلاف از روی جهل و ناآگاهی و جایی شکل می‌گیرد که من نخواهم به حقوق طرف مقابل خود احترام بگذارم. اگر حق را در جامعه به عنوان یک شاخص برای زندگی و گفت‌و‌گو کردن بپذیریم، آن وقت حقوق جنسیت‌ها، قومیت‌ها، استآن‌ها کشور‌ها و انسآن‌ها را می‌پذیریم و محترم می‌شماریم؛ حتی حقوق دشمنان خود را نیز باید محترم بشماریم و شناعت یک گروهی نباید باعث شود که ما عدالت را نادیده بگیریم.

رئیس جمهور وضعیت امروز جهان را ناشی از آن دانست که ما یا این مفاهیم را نمی‌فهمیم، یا آنها را باور نداریم، یا مهارت اجرایش را نداریم و یا منافع شخصی ما اجازه نمی‌دهد که آنها را رعایت کنیم و افزود: برتری به جنسیت، قومیت یا مذهب نیست، بلکه به میزان تقوا، توانایی و عملکرد افراد بستگی دارد. اگر زنی در حوزه‌ای عملکرد بهتری نسبت به یک مرد داشته باشد، باید احترام بیشتری به او گذاشته شود.

پزشکیان نقش مادران را در تربیت نسل آینده بسیار کلیدی دانست وگفت: مادران ستون اصلی خانواده و سازنده شخصیت فرزندان هستند. محبت و عشقی که در وجود مادران نهفته است، زیربنای توسعه انسانی و اجتماعی است و بهبود وضعیت زنان و مادران، تضمینی برای آینده‌ای بهتر برای کشور خواهد بود.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه مادران نقش مهمی در شکل‌دهی باور‌های فرزندان دارند و این امر تأثیر مستقیمی بر آینده جامعه خواهد داشت، به پیشرفت‌های اخیر زنان در مدیریت کشور نیز اشاره کرد و گفت: امروز زنان در بالاترین سطوح مدیریتی حضور دارند. استانداران، معاونان وزرا و مدیران ارشد زن نشان داده‌اند که توانایی آنها در پیشبرد امور کمتر از مردان نیست.

آقای پزشکیان با اشاره به اینکه این موفقیت‌ها با حمایت مقام معظم رهبری و برنامه‌ریزی دولت محقق شده است، بر لزوم ایجاد بستر‌های مناسب برای مشارکت زنان در تمام عرصه‌ها تأکید کرد و افزود: دولت مصمم است از توانمندی‌های زنان برای توسعه کشور بهره ببرد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به انتقاد از تغییر نگاه جامعه به ارزش‌ها پرداخت و گفت: متأسفانه نگاه امروز ما از ارزش‌های اصیل دوران انقلاب و جنگ تحمیلی فاصله گرفته است. در آن دوران، جوانان برای خدمت به مردم و حل مشکلات جامعه رقابت می‌کردند، اما امروز دغدغه‌ها به مسائل ظاهری محدود شده است.

آقای پزشکیان بر لزوم بازگشت به ارزش‌های اصیل و توجه به حل مشکلات مردم تأکید کرد و اظهار داشت: مشکلات مردم باید فارغ از جنسیت، مذهب یا قومیت آنها حل شود. حضور زنان در سیاست‌گذاری‌ها و مدیریت کشور باید به‌گونه‌ای باشد که شایستگی‌های آنان به‌درستی دیده شود. دولت متعهد است تا زنان را در تمامی زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به مشارکت فعال دعوت کند.

رئیس جمهور همچنین بر ضرورت ایجاد تعادل میان زندگی حرفه‌ای و شخصی زنان تأکید کرد و گفت: دولت تلاش خواهد کرد تا از مادران شاغل حمایت کند و تسهیلات لازم را برای آنان فراهم سازد. توسعه پایدار کشور نیازمند نگاه جامع و همکاری همه‌جانبه است. زنان نیمی از سرمایه انسانی کشور را تشکیل می‌دهند و بدون مشارکت فعال آنها، رسیدن به اهداف توسعه‌ای ممکن نخواهد بود.

آقای پزشکیان تاکید کرد: عدالت جنسیتی نه تنها یک اصل اخلاقی بلکه یک ضرورت اجتماعی و اقتصادی است که می‌تواند به ارتقای کیفیت زندگی تمامی شهروندان منجر شود.

پیش از آغاز سخنان رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، با بیان نقش کلیدی زنان در تمامی عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، بر اهمیت عدالت جنسیتی، حفظ حقوق زنان و تقویت بنیان خانواده تأکید کرد.

دکتر زهرا بهروزآذر با توصیف زنان به‌عنوان «نور امید و نیروی محرک زندگی»، گفت: زنان ایران نه‌تنها ستون خانواده هستند، بلکه نیمی از سرمایه فکری و انسانی این کشور به شمار می‌روند و نقش آنها در پیشرفت و توسعه پایدار غیرقابل انکار است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تلاش‌های دولت در راستای تحقق برابری جنسیتی و رعایت عدالت اجتماعی اظهار داشت: در دولت چهاردهم، متعهد به اجرای بند ۱۴ اصل سوم و اصول ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی است که تأمین حقوق برابر زنان و مردان را تضمین می‌کند. همچنین با استفاده از ظرفیت‌های موجود، بر توازن بین کار و زندگی، حمایت از مادران شاغل و تقویت بنیان خانواده تأکید ویژه داریم. ما به رفع موانع مشارکت فعال زنان در تمامی عرصه‌های توسعه ایران پایبند هستیم و باور داریم که با همراهی و تلاش شما زنان ایران، می‌توان آینده‌ای دوست‌داشتنی و مطلوب برای کشور رقم زد.

بهروزآذر با تأکید بر اهمیت سیاست‌های جمعیتی و قانون جوانی جمعیت، گفت: بهبود نرخ باروری و توسعه جمعیت جوان تضمین‌کننده نیروی انسانی و آینده کشور است. در این راستا، حمایت از مادران، به‌ویژه مادران شاغل، و تقویت تسهیلات برای تحقق توازن بین کار و زندگی از اولویت‌های ما خواهد بود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه دولت متعهد است که به برابری حقوقی، بسط عدالت اجتماعی و رفع هرگونه تبعیض برای زنان پایبند باشد و این اصول را در تمامی عرصه‌های زندگی و توسعه کشور تضمین کند، تأکید کرد: ارتقای جایگاه زنان و خانواده و حمایت از سرمایه‌های اجتماعی مرتبط با آن، از اهداف اصلی دولت در مسیر توسعه پایدار ایران است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مهمترین راه کمک به ..زنان جامعه... اولویت اشتغال آقایان..و دادن مشوق های لازم به بخش خصوصی جهت جذب آقایان است..تا زمینه ازدواج با خانمها را داشته باشند.
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)