• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۰۱۲۷۶
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۰
اقتصادی » صنعت

تجهیزات پزشکی؛ واردات یا تولید داخل؟

مدیرکل دفتر تجهیزات پزشکی وزارت صمت گفت: ۱۵۰۰ واحد تولیدی، دارای مجوز و پروانه بهره برداری فعال هستند اما سالانه حدود ۲ میلیارد دلار تجهیزات پزشکی با وجود توان تولید داخل، وارد کشور می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بسیاری از تجهیزات پزشکی مانند دستگاه تصویربرداری، دستگاه کمک تنفسی، دستگاه دیالیز، دستگاه بیهوشی و سایر کالا‌های مورد نیاز در داخل کشور تولید می‌شوند.
 
رئیس کارگروه مواد اولیه انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی می گوید: عمده‌ترین مواد اولیه مورد استفاده در بخش تجهیزات پزشکی پی وی سی (PVC) مدیکال گرید (نوع زیستی)، پلی پروپیلن مدیکال گرید، اِی بی اِس (ABS) و پلی اتیلن هاست که خوشبختانه هم اکنون در تامین این مواد مشکلی نداریم و بخشی از مواد اولیه از خارج کشور با اختصاص ارز ۲۸ هزار ۵۰۰ تومان وارد کشور می‌شود و تولیدکننده مجبور است مواد اولیه را با ارز نیمایی وارد کند که گاهی به ۴۰ تا ۴۱ هزار تومان هم می‌رسد.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
 این چالش نه تنها در بحث مواد اولیه بلکه در بسیاری از تجهیزات پزشکی هم وجود دارد یعنی با توجه به تولید کالای داخلی به میزان کافی، شاهدیم که این ارز‌ها به کالا‌های ساخته شده هم تخصیص داده می‌شود و در عمل، رقابت را برای تولید کننده داخلی سخت می‌کند. 
 
تولیدکننده داخلی باید مواد اولیه را با نرخ ارز آزاد تهیه کند، در حالی که کالای ساخته شده وارداتی در این حوزه ارز ترجیحی دریافت می‌کند، اگر قرار باشد به مواد اولیه هم ارز ترجیحی اختصاص یابد، شرکتی منتفع خواهد شد که عمق ساخت داخل کمی دارد و بخش عمده مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد می‌کند؛ در این صورت، افزایش عمق ساخت داخل و افزایش تولید اتفاق نمی‌افتد.
 
یکی از دغدغه‌های تولیدکنندگان در حوزه تجهیزات پزشکی، اختصاص ارز حمایتی ۴۲۰۰ تومان و ۲۸۵۰۰ تومان به واردات تجهیزات پزشکی است؛ تولیدکنندگان می‌گویند بسیاری از تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید می‌شوند، اما متولیان سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت به واردکنندگان مجوز واردات صادر میکنند و ارز حمایتی تخصیص می‌دهند.
 
آقای عبدالرضا یعقوب زاده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: متاسفانه هنوز ارز ۴۲۰۰ تومانی برای برخی محصولات اختصاص پیدا می‌کند و مسلما وقتی محصولی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد بازار شود، دیگر امکان ندارد در ایران آن را تولید و رقابت کرد؛ بیش از نیمی از محصولاتی که چند سال گذشته با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده است اگر به آن‌ها ارز ۴۲۰۰ تومانی داده نمی‌شد، حتما تولید می‌شد.
 
یک تولیدکننده تجهیزات پزشکی هم با گلایه از اختصاص ارز حمایتی به واردکنندگان می‌گوید: ارز‌هایی با نرخ نیمایی یا ترجیحی به یکسری کالا‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی داده می‌شود و طبیعتا با این اقدام توان رقابت در بازار از تولیدکننده گرفته می‌شود، زیرا تولیدکننده، مواد اولیه را با ارز آزاد خریداری می‌کند.
 
تولیدکنندگان در حوزه تجهیزات پزشکی در داخل کشور کم نیستند که توان تولید داخل بسیاری از کالا‌هایی که وارد کشور می‌شود را دارا هستند.
 
آقای عبدالناصر آزاد بخت مدیرکل دفتر تجهیزات پزشکی وزارت صمت می‌گوید: تعداد شرکت‌های تولیدی دارای مجوز در حوزه تجهیزات پزشکی سال گذشته ۱۲۰۰ واحد بوده که امسال به ۱۵۰۰ واحد تولیدی افزایش یافته است و از این تعداد، ۳۱۵ واحد تولیدی نیز موفق به دریافت تاییدیه دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده اند؛ در تولید دستگاه کمک تنفسی، مانیتور‌های علائم حیاتی و سایر اقلامی که در حوزه اتاق عمل وجود دارد تقریبا خودکفا هستیم.
 
آقای امیر عسکری راد هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی با اشاره به اینکه بازار تجهیزات پزشکی دنیا حدود ۵۰۰ میلیارد دلار است و سالانه ۸ تا ۱۰ درصد رشد می‌کند، گفت: سهم تولید داخلی از بازار ۳ میلیارد دلاری تجهیزات پزشکی کشور، یک میلیارد دلار است.
 
این موضوع بدان معناست که سالانه ۲ میلیارد دلار تجهیزات پزشکی وارد کشور می‌شود.
متولی ثبت سفارش واردات و تخصیص ارز، اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت است.
 
آقای جلال غفارزاده سرپرست اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: به برخی اقلام برای تنظیم بازار، ارز حمایتی تخصیص داده می‌شود.
 
اما تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی خواسته دیگری دارند و می‌گویند: توصیه ما به دولت و وزارت بهداشت این است که ارز ترجیحی از حوزه تجهیزات پزشکی حذف شود و حمایت مستقیم از بیمار توسط بیمه‌های درمانی صورت گیرد.
 
به گفته تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، ارز حمایتی به واردات کالا‌هایی باید اختصاص یابد که در داخل کشور توان تولید آن‌ها وجود ندارد. 
 
آقای سید محمود مفیدی شمیرانی رئیس کارگروه مواد اولیه انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی با اشاره به اینکه ارز حمایتی باید به کالا‌هایی که توان تولید آن‌ها در داخل کشور وجود ندارد، اختصاص پیدا کند، گفت: اقلامی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند باید با اختصاص ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ و یا ۴۲۰۰ تومانی وارد شوند، اما با اختصاص هر گونه ارز یارانه‌ای به کالا‌هایی که تولید مشابه داخلی دارد، کاملا مخالفیم.
 
آقای عبدالناصر آزاد بخت مدیرکل دفتر تجهیزات پزشکی وزارت صمت با اشاره به لزوم حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، گفت: نیاز کشور را بر اساس میزان توان تولیدی و همچنین ارزبری محصول بررسی و اولویت بندی کرده ایم؛ هدف ابتدایی اولویت بندی ۳۰ محصول در حوزه تجهیزات پزشکی بود که اگر این کالا‌ها در کشور بومی سازی شود ۳۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی به همراه دارد.
 
همچنین از متولیان سازمان غذا و دارو هم برنامه‌های حذف یا کاهش اختصاص ارز حمایتی برای واردات کالا‌های مشابه ساخت داخل را جویا شدیم.
 
آقای حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو هم گفت: یک و نیم میلیارد دلار ارز ترجیحی به شیرخشک و تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا کرده، اما برنامه این است بر اساس تکالیفی که بر عهده ما گذاشته اند به تدریج به سمت آزادسازی ارز برویم، همان اقدامی که برای دارو اجرا شد را بتوانیم در شیر خشک و تجهیزات پزشکی اعمال کنیم.
 
تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی معتقدند: حذف ارز حمایتی در بخش تجهیزات پزشکی و اجرای قانون ممنوعیت واردات کالا‌های مشابه تولید داخل، رشد تولید را در پی دارد.
 
گزارش از مهدی محمدزاده خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حمله اسرائیل به زندان اوین مصداق «جنایت جنگی» است
تولید سالانه حدود ۶۰ تُن تخم‌مرغ در نهاوند 
تیتانیوم کرمان؛ از طلای خاموش تا کلید توسعه ملی
رونمایی از پوستر جشنواره شعر بوی سیب درچهارمحال و بختیاری
کادر فنی تیم فوتبال سپاهان با دو عضو جدید تکمیل شد
برگزاری اردوی تیم ملی کشتی ساحلی نوجوانان کشور در لیلان
گلایه از واگذار نشدن زمین طرح جوانی جمعیت
درمان التهاب مزمن، بیماری‌های مفصلی وگوارشی با کپسول گیاهی نانویی ایرانی
سوم مرداد برگزاری مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور
اربعین سپهبد شهید «علی شادمانی» و شهدای اقتدار در همدان برگزار می‌شود
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
شش رتبه برتر استانی جشنواره خوارزمی در دستان دانش‌آموزان لنده‌ای
نقل و انتقالات در فوتبال گل گهر
اجرای دیوارنگاره‌ای هزارمتری با تمثال ۲۰ شهید در بلوار شهدای صفه
دستگیری سارقان مراکز تجاری تحت پوشش پاکبانان
هوای ۵ منطقه اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (۳۱ تیرماه ۱۴۰۴)
حمله به الحدیده، بیانگر شکست‌های پی‌درپی اسرائیل در یمن
دریافت گذرنامه غیر حضوری در کرمان
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)