• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۷۶۷۶۱
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۰

فوت و فن‌ پخت سمنوی خانگی

سمنو یکی از سین‌های سفره هفت سین است و سمبل قدرت، خیر و برکت یاد می شود.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما سَمَنو از جوانه گندم و آرد درست می‌شود. ریشه پخت این دسر شیرین و خوشمزه به خراسان برمی‌گردد. از سمنو به عنوان قدرت، خیر و برکت  یاد می شودو  برای همین سمنو را برای سفره هفت سین درنظر می‌گیرند. شما می‌توانید سمنو را در خانه، خودتان تهیه کنید:

مواد لازم برای تهیه سمنو

گندم: ۱ کیلوگرم

آرد گندم: ۳ کیلوگرم

آب: ۵ لیتر

یک کاسه  سمنو با تزیینات پسته و بادام

طرز تهیه سمنو

۱. ابتدا باید گندم را تمیز و قسمت‌های زائد آن را جدا کنید. سپس گندم‌ها را با آب سرد بشویید و آن‌ها را در آب سرد قرار دهید؛ به اندازه‌ای که آب ۱ الی ۲ بند انگشت بالاتر از گندم باشد. گندم را باید به مدت یک الی دو روز در آب خیس کنید. حتما در این مدت سه مرتبه آب گندم را عوض کنید تا بو نگیرد. پس‌از ۴۸ ساعت، شاهد سفیدشدن سر گندم‌ها خواهید بود.

۲. در مرحله بعدی گندم‌ها را از آبکش رد کنید و روی آن‌ها آب سرد بریزید و خوب بشویید. سپس گندم‌ها را در یک پارچه تمیز قرار دهید و یک پارچه مرطوب و تمیز هم روی گندم‌ها قرار دهید و ۴۸ ساعت دیگر صبر کنید تا گندم‌ها جوانه بزنند. نکته مهم در این مرحله مرطوب نگه داشتن پارچه است.  پس‌از گذشت دو روز، گندم‌ها ریشه‌دار می‌شوند.   

روزی ۳ یا ۴ بار با یک اسپری آب بپاشید تا خشک نشوند. یادتان باشد که رطوبت زیاد هم باعث ترشیدگی و گندیدگی جوانه‌ها می‌شود.

۳. گندم‌ها را در یک دستگاه غذاساز، چرخ‌گوشت یا مخلوط‌ کن بریزید تا له شوند. گندم له‌شده را در یک فیلتر بزرگ یا یک کیسه پارچه‌ای بریزید و سپس فشار دهید تا شیره آن خارج شود. کیسه پارچه‌ای را به‌خوبی فشار دهید تا پوسته گندم از محتویات داخل پوسته جدا شود و بیرون بریزد.

۴. مقداری آب به شیره خارج‌شده از گندم اضافه کنید و دوباره آن‌ها را داخل کیسه پارچه‌ای بریزید و برای بار دوم فشار دهید.

۵. عصاره گندم را با آرد مخلوط کنید و درون قابلمه‌ای روی اجاق قرار دهید و به‌خوبی هم بزنید. بهتر است ابتدا آرد را در قابلمه بریزید و کم کم شیره به‌دست آمده را به آن اضافه کنید. حواستان باشد باید مدام گندم را خوب هم بزنید، زیرا گندم بلافاصله آب خود را از دست می‌دهد و بوی سوختگی می‌گیرد. باید آن‌قدر هم‌زدن را ادامه دهید تا سمنو به نقطه جوش برسد. حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه طول می‌کشد تا به نقطه جوش برسد و رنگ آن تیره شود. هم‌زدن سمنو تا جوشیدن باید بدون وقفه ادامه یابد.

۶. زمانی‌ که سمنو به‌خوبی جوشید و رنگ آن تیره شد، شعله را روی درجه متوسط قرار دهید تا آب داخل قابلمه بخار و حجم آن کم شود. در این مرحله دیگر نیازی به هم‌زدن نیست؛ چون مواد ته‌نشین نمی‌شود. اگر هر چند دقیقه یک بار هم محتویات داخل قابلمه را هم بزنید، کافی است.

۷. بعد از دو ساعت که سمنو با شعله متوسط به‌ جوشیدن ادامه داد و به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را پایین بیاورید، یک دم‌کنی روی قابلمه قرار دهید و در آن را ببندید تا بپزد.

۸. حدودیک الی یک و نیم ساعت طول می‌کشد تا رنگ آن تیره شود. پس از آن، سمنو آماده است. می‌توانید چند بادام با پوست هم داخل آن قرار دهید و پس از سردشدن، آن را سرو کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز مسابقات قرآن و عترت در شهرکرد
حدود ۳۰ درصد از حجم سد‌های فارس آبگیر شد
هوا غالبا ناپایدار
شکایت دولت ترامپ علیه قانون «چراغ سبز» نیویورک رد شد
با حضور استاندار؛
پاکسازی مسیر جاده جواهرده از زباله 
شناسایی بیش از یک میلیون سند جدید مرتبط با پرونده جفری اپستین
خوزستان یکی از مهم‌ترین مراکز تمدنی ایران است
پرورش اکولوژیک شتر؛ از تهدید زیست‌محیطی تا نسخه احیای مراتع یزد
جنوب کرمان قطب جدید معدنی در جنوب شرق کشور
پیشرفت ۸۳ درصدی آماده‌سازی سایت نهضت ملی مسکن علی‌آباد اشنویه
بندر بوشهر با توسعه بندر نگین وارد مرحله جدیدی از فعالیت‌های تجاری می‌شود+ فیلم
شهرداری گرگان با پیروزی در جهرم دوباره صدرنشین شد
برگزاری دوره آموزشی مربیگری درجه D آسیا در یزد
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد قهرمانی ایران
یادواره شهدای یگان‌های ویژه فراجا در یزد
معرفی ظرفیت‌ های فرهنگی و گردشگری شهرستان فردوس در کاخ گلستان
مسابقات فوتبال دستی قهرمانی کشور
توقیف پراید با ۹۶۰ میلیون خلافی
رایزنی برای فعال شدن کشتی کروز در دریای عمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
توافق جدید ایران، روسیه و آذربایجان برای تثبیت نرخ‌های کریدور شمال-جنوب
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)