• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۹۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۲
اجتماعی » جامعه و شهری

چگونه در خانه نان بپزیم؟

لذت خوردن نانی که حاصل دسترنج خودمان است، بسیار دل­چسب‌تر به نظر می‌رسد.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، از زمان‌های قدیم در ایران می‌گفتند: "نان همه چیز است"؛ و آن‌ها درست می‌گفتند. اما آیا واقعاً می‌توان نان را خریداری نکرد؟ 

 

چگونه در خانه نان بپزیم

 

چرا نان خانگی یک راه حل خوب در هنگام قرنطینه است؟
اگر خرید نان غیر بهداشتی می‌شود و بهتر است بیرون رفتن از خانه را محدود کنید، این سؤال به شدت ایجاد می‌شود که چگونه خودتان نان‌هایی را تهیه کنید که برای مدت طولانی ذخیره شود. در اوقات دشواری که در حال حاضر ما آن را تجربه می‌کنیم، نانوایان تجربیات خود را با ما در میان گذاشتند و گفتند چگونه می توان نان خانگی را در یک اجاق ساده پخت، که حتی بدون قرار دادن در یک کیسه پلاستیکی، ۴-۵ روز تازه بماند. این نان خانگی است که نه تنها برای سلامتی مضر نیست بلکه ماده مغذی بیشتری نیز دارد و به سرعت خراب نمی‌شود. در قرنطینه، وقت آزاد زیادی داریم، اما برای پخت نان خانگی در فر زمان زیادی لازم نیست. فر نبود داخل پلوپز هم می‌توانید نان را آماده کنید.

چگونه خمیر مایه خانگی یا مخمر درست کنیم؟
در یک کاسه ۱۰۰ گرم آرد را با ۱۰۰ میلی گرم آب مخلوط می‌کنیم (برای دقت یک فنجان اندازه گیری انتخاب کنید) کاسه را با یک حوله می‌پوشانیم. در خمیر حاصله، در یک روز به دلیل آب اضافه شده، مخمر ظاهر می‌شود که از قند‌های موجود در آرد تغذیه می‌کند.

 

چگونه در خانه نان بپزیم

 

هنگامی که روز تمام شد، خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و نصف آن را در یک کاسه دیگر قرار دهید. در هر خمیر در هر کاسه، ۱۰۰ گرم آرد دیگر و ۱۰۰ میلی گرم آب اضافه کنید؛ و سپس در روز‌های بعد می‌توانیم، در صورت تمایل، تعداد کاسه‌های خمیر را به همین صورت افزایش دهیم.

چگونه خمیر مایه را امتحان کنیم؟
وقتی چندین روز از تخمیر گذشت (حداقل ۵ روز)، باید قبل از تهیه نان بدانید که آیا خمیر مایه صددرصد آماده است یا خیر. برای بررسی، باید یک مقدار کوچک از خمیر مایه را در یک کاسه آب قرار دهید. اگر مخمر کاملاً آماده شود، آنگاه روی سطح آب شناور می‌شود.

 

چگونه در خانه نان بپزیم

 

اگر این شرایط برآورده شود، ما به پخت نان در فر ادامه می‌دهیم.

چگونه می‌توان نان خانگی را پخت؟
برای پخت نان خانگی در فر، به يک کیلوگرم آرد گندم، ۶۵۰ گرم آب، ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم مخمر خانگی، ۲۰ گرم نمک و ۲۰ گرم شکر نیاز داریم.

 

چگونه در خانه نان بپزیم

 

در صورت تمایل می‌توانید از دانه کنجد، دانه آفتابگردان، دانه کتان، و هر چیز دیگری از دانه‌های مورد علاقه خود به خمیر اضافه کنید. تمام این مواد با خمیر مخلوط می‌شوند، نان‌هایی به هر شکلی که دوست دارید شکل می‌گیرند و حدود نیم ساعت در فر پخته می‌شوند.

چگونه خمیر مایه اضافی را ذخیره کنیم؟
‌می‌خواهید آن را ذخیره کنید، فقط لازم است که خمیر حاصل را در یک کاسه که از قبل با کره چرب کرده اید قرار دهید و روی آن را آرد بپاشید، با سلفون پوشانده و در یخچال قرار دهید (نه در فریزر!). خمیر مایه بدون از بین رفتن خواص حدود ۵ روز در یخچال قابل نگهداری است.

چگونه نان‌های خانگی را به درستی نگهداری کنیم؟
دو گزینه برای ذخیره نان خانگی.  ۱ - می‌توانید آن را به قطعات تقسیم کرده و در فریزر و یخچال فریز کنید. ۲ - نان را در یک حوله آشپزخانه یا کیسه پارچه‌ای نگه دارید. پارچه نان را بهتر ذخیره می‌کند تا در کیسه‌های پلاستیکی نگهداری می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت خودرو در مازندران
انتخابات تناسبی، مشارکت گروه‌های سیاسی در انتخابات شوراها رونق می‌دهد
برای ایران
آغاز حراج زمستانی شمش طلا در مرکز مبادله ایران
رادیو زنجان با برنامه جمعه گوروشی میزبان استان‌های آذری زبان شمالغرب کشور
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
کارگاه شعر مکتب گمنامی در زنجان به روایت تصویر
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی به مناسبت درگذشت پیشکسوت فرش
ایستگاه پایانی بیست‌وهفتمین جشنواره قصه‌گویی آذربایجان شرقی
کسب رتبه نخست رادیو آبادان در بین مراکز صدای کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ دی ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۵ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
شناسایی ۳۵۸ ملک مازاد برای مولدسازی در آذربایجان شرقی
پرتاب سه ماهواره ایرانی، نماد بلوغ علمی ایران
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری
پایان رقابت دسته ۹۴ کیلوگرم لیگ برتر وزنه‌برداری در اهواز
قرآن و نهج‌البلاغه بهترین سلاح برای مقابله با هجمه دشمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی واقعاً احیاگر حوزه علمیه مشهد بود
رقابت‌های فینال و رده بندی پنج وزن نخست امشب برگزار می‌شود
امروز؛ اختتامیه جشنواره تئاتر شهر
پیش بینی بارش باران در نوار شمالی؛ آلودگی هوا در برخی شهر‌ها
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۴ دی
نقش‌آفرینی مجریان رسانه ملی در صیانت از زبان فارسی
ساپینتو: از پیروزی مقابل المحرق و صعود خیلی خوشحالم
آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی در تهران
فردا، آخرین مهلت پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه تهران
تاکید بر ضرورت کار کارشناسی و دقت نظر در بررسی لایحه بودجه
مظفری‌زاده: پیگیری حق و حقوق باشگاه از طریق کمیته استیناف هستیم
نجات جان اتباع افغانستانی از مرگ حتمی توسط مرزبانان خراسان رضوی
محمد جمالو؛ رئیس سازمان ثبت احوال کشور شد
معرفی اعضای هیئت مدیره جدید خانه موسیقی
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)