• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۳۸۰۰
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۴
سمنان » اجتماعی
دانستنی های سلامت

سردی کردم ! درمان آن چیست؟

برخی از افراد با مصرف مواد غذایی دارای طبع سرد دچار دل درد، دل پیچه و تهوع می‌شوند و اصطلاحا سردی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان ،  این علائم بیشتر در فصل بهار و تابستان با خوردن میوه‌هایی با طبع سرد برای افراد به وجود می‌آید. در این بخش شما را با مواد غذایی که طبع سردی دارند و ممکن است با خوردن آن‌ها سردی کنید، آشنا می کنیم و به شما می‌گوییم که این مواد غذایی را با چه چیزی مصرف کنید که دچار علائم سردی نشوید.

انواع لبنیات
سردی کردم ! درمان آن چیست؟لبنیات مانند پنیر تازه، خامه، دوغ، سرشیر، شیر پاستوریزه و ماست معمولی به جز پنیر کهنه، شیر محلی تازه، کره و ماست چکیده طبع سرد و‌تر دارند. طبع کشک و قره قروت سرد و خشک است.
اگر با خوردن لبنیات دچار سردی می‌شوید، آن‌ها را با مصلحشان مصرف کنید.
پنیر تازه را با گردو، آویشن یا نعناع خشک مصرف کنید.
خامه، سرشیر و شیر پاستوریزه را با عسل بخورید.
کشک را با سیر، نعناع خشک و پونه کوهی مصرف نمایید.
دوغ یا ماست خود را با نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، سیاه دانه یا پونه مخلوط کرده و آن را همراه با زیتون میل نمایید.
مصلح قره قروت نیز انواع فلفل، سیاه دانه یا زیره است.


میوه‌ها و دانه‌های سرد و تر:
اسفناج ، آلو ، انار ، باقلا، بالنگ، بامیه خرفه، زردآلو، کدو حلوایی  ، هلو،  شفتالو،  شلیل، کیوی ، 

میوه و دانه‌های سرد و خشک:
سردی کردم ! درمان آن چیست؟ارزن ، ازگیل ، انار ترش، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک، سرکه ، سنجد، شاه بلوط ، گشنیز، لیمو امانی ، لیمو ترش
لیمو شیرین ، ماش، نارنج، آلبالو، زالزالک ،  زغال اخته

طبع توت‌ها با یکدیگر فرق دارد. در میان توت‌ها توت‌های سفید طبع گرم و‌تر دارند، تمشک و شاه توت، دارای طبع سرد و خشک هستند.

طالبی، خربزه، گرمک و حتی بادمجان طبع گرمی دارند، اما در میان این صیفی  ها طبع هندوانه و کدو سرد و‌تر است.
بهتر است برای متعادل کردن طبع هندوانه آن را همراه با عسل میل کنید.
بهترین مصلح برای کدو نیز، زیره، نعناع، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره و نمک است.بسیاری از افراد با خوردن خیار و گوجه دچار دل درد می‌شوند، علت این امر آن است که طبع خیار بوته‌ای سرد و‌تر، طبع گوجه فرنگی هم سرد و‌تر است.

سردی کردم ! درمان آن چیست؟هم طبع خیار و هم طبع گوجه سرد و‌تر است. برای در امان ماندن از سردی مصرف گوجه و خیار و دچار دل درد نشدن می‌توانیدخیار بوته‌ای را با نمک، رازیانه، مویز، عسل یا زیره بخورید و یا از خیار چنبر به جای آن استفاده کنید، زیرا طبع خیار چنبر، گرم و‌تر است. برای تعدیل سردی طبع خیار می‌توانید پوست آن را بکنید.
برای متعادل کردن طبع گوجه فرنگی نیز می‌توانید آن را با روغن زیتون میل کنید.
برای تعدیل سردی طبع سالاد شیرازی حتما به آن مقداری پیاز، نمک، روغن زیتون و زیره اضافه کنید.
بین میوه‌های پرمصرف، گیلاس و گلابی دارای مزاج گرم و‌تر هستند.
با مصرف عسل می توانند از سردی کردن پس از مصرف میوه‌های سرد در امان بمانید

وضعیت مزاجی ریشه‌های مختلف
همه ریشه‌ها مانند پیاز، سیر، موسیر و هویج دارای طبع گرم می‌باشند، اما سیب زمینی تنها ریشه پرمصرف است که طبع آن سرد و تر، است.
اگر با خوردن سیب زمینی دچار دل درد شدید و سردی تان شد، سیب زمینی را با مصلح هایش مانند دارچین، زنجبیل و آویشن مصرف کنید.

طبع گوشت‌ها
سردی کردم ! درمان آن چیست؟طبع گوشت بز، ماهی، سیرابی و قلوه سرد است. مزاج ماهی سرد و‌تر است و برخی از افراد با خوردن این مواد غذایی سردی می‌کنند و دل درد می‌گیرند.
برخلاف باور عموم طبع گوشت گوساله گرم و‌تر است، اما اگر با خوردن این نوع گوشت دل درد می‌گیرید، همراه این غذا گشنیز، سماق و مرزه نیز مصرف نمایید.

طبع گوشت‌های سرد را چگونه تعدیل کنیم؟

ماهی را با روغن کنجد یا روغن بادام شیرین بپزید و همراه آن زنجبیل، آویشن و ادویه‌های گرم مثل فلفل مصرف نمایید.
همراه با سیرابی می‌توانید گلپر، سرکه، مرزه، دارچین و زنجبیل مصرف نمایید.
برای تعدیل طبع سرد قلوه روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین و زیره به آن بیافزایید و آن را کباب کنید.
از بهترین مصلح‌های گوشت بز نیز نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره و خرما می‌باشد.

مصرف غذا‌های طبع گرم برای چه افرادی مناسب است؟
افرادی که پس از خوردن یا نوشیدن خوراکی‌هایی با طبع سرد، دچار نفخ، کمبود انرژی، درد در مفاصل، ورم، احتباس مایعات، اسهال، درد معده می‌شوند بهتر است از غذا‌های دارای طبع گرم استفاده کنند. مصرف غذا‌های طبع گرم سبب افزایش انرژی، گردش خون، دفع اندام ها، گرم کردن و بهبود سردی بدن می‌شود. 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«فواد ۱۲۸» سامانه ای برای شنیده شدن صدای مردم
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)