• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۴۵۲۵
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰
فارس » اجتماعی

آنچه درباره سلامت تخم مرغ بدانیم

در هنگام خرید تخم مرغ‌های تمیز و بدون ترک که در یخچال و در شرایط مناسب نگهداری شده اند باید خریداری شود و از خرید تخم مرغ‌های نگهداری شده در دمای محیط خودداری کرد.

آنچه درباره سلامت تخم مرغ بدانیمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت:سالمونلا یکی از باکتری‌های بیماریزای مشترک بین انسان و طیور در سراسر دنیا است که یکی از راه ­های انتقال آن مصرف تخم مرغ آلوده است. موارد پراکنده عفونت ناشی از سالمونلا انتریتیدیس در پی مصرف تخم مرغ بروز می ‏کند که یک مشکل بهداشت عمومی است.
 
  • مینا زارعی افزود:این بیماری در بیشتر افراد چهار تا هفت روز به طول می‌انجامد و برخی افراد بدون درمان بهبود می‌یابند. با این حال در برخی افراد اسهال ممکن است آنقدر شدید باشد که به بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشند.
    وی با بیان اینکه در این بیماران عفونت سالمونلا ممکن است از روده‌ها به جریان خون و بعد از آن در سایر نقاط بدن پخش شود و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود؛ مگر اینکه فرد به سرعت با آنتی بیوتیک درمان شود افزود:افراد خاص از جمله کودکان، بزرگسالان مسن، زنان باردار و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شده (مانند بیماران پیوند شده و افراد مبتلا به ایدز، سرطان و دیابت) بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
    کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی با اشاره به اینکه تخم مرغ‌های تازه، حتی آن‌هایی که پوسته‌های تمیز و بدون ترک دارند، ممکن است حاوی باکتری سالمونلا باشند که می‌توانند باعث مسمومیت غذایی شوندادامه داد: اگرچه ضوابطی برای پیشگیری از آلودگی تخم مرغ در مزرعه، حمل و نقل و نگهداری تخم مرغ وضع شده است، ولی مصرف کننده نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مرتبط با تخم مرغ ایفا می‌کنند.


راهکار‌های پیشگیری از مسمومیت مرتبط با تخم مرغ

کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت:در هنگام خرید تنها تخم مرغ‌های تمیز و بدون ترک که در یخچال و در شرایط مناسب نگهداری شده اند باید خریداری شده و از خرید تخم مرغ‌های نگهداری شده در دمای محیط خودداری کرد.
زارعی افزود:پس از خریداری تخم مرغ‌ها باید در یخچال در ظرف بسته بندی نگهداری شده و برای حفظ کیفیت تا حداکثر سه هفته مصرف شوند. شرایط نگهداری تخم مرغ هم بر کیفیت و هم بر ایمنی تخم مرغ تاثیر می‌گذارد.
این کارشناس می‌گوید:تخم مرغ‌های کامل پخته شده (با پوست و یا بدون پوست) باید تا یک هفته پس از پخت مصرف شوند، تخم مرغ نباید با پوست منجمد شود، برای انجماد می‌بایست سفیده و زرده تخم مرغ هم زده شود و یا می‌توان سفیده را از زرده جدا کرده و به تنهایی منجمد کرد. تخم مرغ‌های منجمد را می‌توان به مدت یک سال در شرایط مناسب نگهداری کرد.
کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی با بیان اینکه تخم مرغ‌های پخته بهتر است به محض پخت مصرف شوند، تخم مرغ‌ها یا باقیمانده غذا‌های حاوی تخم مرغ از یک وعده غذایی باید در یخچال نگهداری شده و در مدت چهار روز مصرف شوند. اگر حجم غذای گرم حاوی تخم مرغ زیاد باشد می‌بایست در هنگام قرار دادن در یخچال برای سرد کردن سریع آن را در ظروف کوچک بسته بندی کرده و در یخچال نگهداری کردافزود:دست ها، ظروف، تجهیزات و سطوح کار باید با آب گرم و صابون قبل و بعد از تماس با تخم مرغ خام و غذا‌های خام حاوی تخم مرغ شسته شوند. در هنگام آماده سازی مواد غذایی مانند املت و نیمرو از سفت شدن زرده و سفیده در طول پخت اطمینان حاصل کرده و از مصرف تخم مرغ نیم پز خودداری شود.
مینا زارعی اظهار داشت:همه قسمت‌های تخم مرغ در هنگام پخت باید به دمای ۷۲ درجه سلسیوس برسد. برای تهیه محصولات غذایی حاوی تخم مرغ خام مثل بستنی و دسر‌ها از محصولات پاستوریزه شده و ایمن استفاده شود و از مصرف تخم مرغ خام پاستوریزه نشده در مواد غذایی خودداری شود.
تخم مرغ پخته یا غذا‌های حاوی تخم مرغ که دمایی بین ۴ تا ۶۰ درجه سلسیوس دارند را نباید به مدت بیش از دو و بیش از یک ساعت بیرون از یخچال نگهداری کرد؛ چرا که باکتری‌های بیماریزا در این بازه دمایی به آسانی رشد کرده و موجب مسمومیت غذایی می‌شوند.
کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی ادامه داد:مصرف باکتری‌های خطرناک ناشی از مواد غذایی اغلب در طی یک تا سه روز از خوردن غذای آلوده باعث بیماری می‌شود. با این حال بیماری همچنین می‌تواند در ۲۰ دقیقه تا حداکثر ۶ هفته بعد بروز کند.
اگرچه بیشتر افراد در مدت زمان کوتاهی از بیماری ناشی از غذا بهبود می‌یابند، اما برخی از آن‌ها می‌توانند موجب مشکلات بهداشتی مزمن، حاد یا حتی تهدید کننده زندگی شوند.
کارشناس بهداشت وایمنی افزود:بیماری ناشی از غذا گاهی با بیماری‌های دیگری که علائم مشابهی دارند اشتباه گرفته می‌شود علائم بیماری‌های عفونی ناشی از غذا می‌تواند شامل استفراغ، اسهال و درد شکم و یا علائم آنفلوانزا مانند تب، سردرد و درد بدن باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید مهلت ارسال اطلاعات صادرکنندگان از محل ورود موقت
مطالبات دستیاران و دانشجویان PhD (دکتری) به‌صورت مرحله‌ای پیگیری می‌شود
کمبود زمین برای اجرای زیرساخت های رفاهی در مرکز استان
مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در روستای کوندج
محور‌های خراسان جنوبی در مسیر زمستانی ایمن
تاکید وزیر دفاع بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی در سازمان هواپیمایی
رقابت ۳۷۷۵ داوطلب در آزمون نظام مهندسی لرستان
پیگیری هفته دوازدهم مسابقات فوتبال استان سمنان
نشست دبیر شورای عالی فرهنگی کشور با روسای دانشگاه مازندران
کارگاه تولید فلزیاب در شهرستان بانه کشف شد
سفر‌های استانی رئیس جمهور با تمرکز بر طرح‌های کلان و زودبازده
پیروزی تیم واترپلو پالایش نفت آبادان مقابل رعد پدافند زنجان
میزبانی اصفهان از جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب
حرم حضرت عبدالعظیم (ع) میزبان محفل انس با قرآن
انتشار مجموعه داستانی «آ مثل بابا»
وزش باد شدید استان همدان را فرا می گیرد
تخصیص ۱۸ هزار تن کود اوره به کشاورزان استان زنجان برای کشت بهاره
مرحوم میلانی خدمات اجتماعی، علمی و سیاسی زیادی انجام داد
اجرای طرح نوخوان‌ها در مدارس مناطق محروم گلستان
تکریم بزرگان مشعل فروزان نسل امروز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ پیروزی استقلال مقابل المحرق
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)