پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: همکاری مشترک ایران و ایتالیا نباید تنها به کاوش محدود شود و لازم است این همکاری بعد از کاوش و در مرحله حفاظت و نگهداری ادامه پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید محمد بهشتی در دیدار کارلو چرتی، معاون بین الملل دانشگاه ساپینزای رم افزود: در همکاریها و کاوشهای مشترک اغلب، گروه خارجی بعد از اتمام کار میروند و ما میمانیم و مسایل و مشکلات مربوط به حفاظت و نگهداری.
وی تأکید کرد: به همین دلیل اگر در زمینه همکاری مشترکی با شما به توافق رسیدیم باید تا آخر در کنار هم باشیم و همکاری تنها به کاوش محدود نشود بلکه در زمینه حفاظت هم این همکاری ادامه یابد.
بهشتی گفت: طرحها باید به صورت میان رشتهای و تخصصهای مختلف در آن مشارکت داشته باشند و دانشگاه ساپینزا از نظر بودجه، موضوع و کیفیت کار براساس الویتهای طرف ایرانی اقدام کند.
کارلو چرتی، معاون بین الملل و نماینده دانشگاه ساپینزای رُم نیز پیشنهاد همکاری مشترک بین ایران و ایتالیا در کوه خواجه و استرک را مطرح کرد و افزود: میتوانیم طرح مشترکی در زمینه نوشتههای دوره ساسانی در ایران یا حتی بخشی از آن داشته باشیم.
وی با اشاره به ضرورت تعریف فعالیت مشترکی در زمینه کتیبهها گفت: گروهی متشکل از باستان شناسها و متخصصان ایتالیایی میتوانند برای کار و پژوهش روی محوطههای تاریخی در ایران حضور داشته باشیم.
همچنین در این نشست داریوش ذوالفقاری رئیس پژوهشکده زبان شناسی با بیان اینکه حدود ۷ تا ۱۲ هزار نسخه خطی اعم از ترکی، فارسی و عربی در ایتالیا (به جز واتیکان) که تاکنون ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار از آنها فهرست نویسی شده اند افزود: پیشنهاد میکنم با استفاده از متخصصان مختلف ایرانی، فهرست نویسی نسخ خطی موجود در ایتالیا انجام شود.
وی گفت: قدیمیترین نسخه خطی شاهنامه فردوسی با تاریخ ۶۱۴ هجری قمری در فلورانس نگهداری میشود.