به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکزکردستان، اداره کل دامپزشکی کردستان در اطلاعیهای از مصرف کنندگان فرآوردههای خام دامی خواست با رعایت نکات بهداشتی و اصولی از شیوع بیماری تب کریمه کنگو پیشگیری کنند.

در این اطلاعیه از شهروندان خواسته شده از کشتار غیرمجاز دام و یا خرید گوشت از مراکز غیر مجاز و بدون مهر بهداشتی دامپزشکی خودداری کنند.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: با توجه به اینکه تماس انسان با خون و بافتهای آلوده دام میتواند برای انسان بیماری زا باشد لازم است گوشت و آلایش خوراکی خریداری شده، پیش از مصرف حداقل به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود.
علاوه بر این لازم است دامداران هنگام کار از وسایل محافظت فردی از قبیل: دستکش، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب و عینک استفاده کرده و بعد از انجام کار روزانه دست ها، وسایل و البسه کار را شُسته و ضد عفونی کنند.
همچنین پیش از آغاز کار از نبود خراش و جراحت پوستی اطمینان حاصل کرده و از تماس غشاهای مخاطی بدن با خون و ترشحات دام کشتاری پرهیز شود.
در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و یا بروز علائم بیماری سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود. هرچند تاکنون مواردی از این بیماری در استان مشاهده نشده، اما انجام اقدامات لازم برای مقابله با آن ضروری است.
مجتبی ورمقانی مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: برای مقابله با این بیماری، ضد عفونی کردن مناطق پرخطر، جایگاههای دام و میادین محل خرید و فروش دام شروع شده است.
وی افزود: ۲۰ گروه سمپاشی فعالیت خود را در استان شروع کرده اند و پیش بینی میشود این گروهها در ۲ هفته یک میلیون مترمکعب جایگاه دام و ۱۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین را ضد عفونی کنند.
به گفته کارشناسان، تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که به وسیله کنه به انسان منتقل و مرگ و میر بالایی دارد و همه گیریهای داخل بیمارستان آن نیز شایع است.
بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده دام و تنفس در تماس با دامهای آلوده قابل انتقال است.
مهمترین علائم آن در چهار روز اول ابتلا شبیه بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزاست.